Sechestru pe sute de terenuri şi apartamente ale omului Camorrei în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicola Inquieto a fost reţinut săptămâna trecută FOTO: Denis Grigorescu
Nicola Inquieto a fost reţinut săptămâna trecută FOTO: Denis Grigorescu

Poliţiştii din Argeş au pus sechestru pe sute de terenuri şi apartamente ale omului de afaceri italian Nicola Inquieto, reţinut de săptămâna trecută de DIICOT pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto era membru al clanului mafiot Casalese, parte din Camorra.

În continuarea cercetărilor privind cetăţeanul italian bănuit de spălare de bani şi în baza ordinului de indisponibilizare emis de Tribunalul Napoli din Italia, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş au instituit sechestru asigurator pentru 209 bunuri imobile, dintre care 85 de apartamente, 4 autoturisme şi părţile sociale deţinute de cetăţean la 3 societăţi comerciale din România”, a declarat, pentru „Adevărul“, Mădălin Zamfir, purtător de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Procurorii DIICOT l-au reţinut săptămâna trecută pe italianul Nicola Inquieto, care are numeroase afaceri în România, pentru spălare de bani şi pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli.

Împreună cu Nicola Inquieto (43 de ani), a fost reţinut şi fratele său Giuseppe, care locuieşte în Italia. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi aparţin clanului mafiot Casalese şi în particular, facţiunii lui Michele Zagara. Nicola Inquieto, care locuieşte de mulţi ani la Piteşti, a construit sute de apartamente prin firmele sale şi deţine cel mai modern centru spa din Argeş.

Investigaţiile procurorilor italieni şi români au durat peste doi ani şi au fost duse în colaborare cu Interpol.

Potrivit DIICOT, activitatea infracţională a lui Nicola Inquieto a început pe teritoriul statului italian în anul 2002, prin înfiinţarea unor societăţi comerciale cu obiecte în principal în domeniul tehnologiei comunicaţiilor.

„Ulterior, începând din anul 2004, unul dintre membrii clanului de tip mafiot Zagaria, care a acţionat pe teritoriul României, respectiv suspectul Nicola Inquieto, direct şi prin intermediul membrilor săi de familie, şi-a transferat în mod disimulat veniturile obţinute din activităţile infracţionale în România, ocazie cu care a înfiinţat de-a lungul timpului mai multe societăţi comerciale pe raza municipiului Piteşti, având că obiect principal de activitate construcţia clădirilor rezidenţiale şi nerezidenţiale.

Activităţile comerciale desfaşurate de către cele patru societăţi înfiinţate pe teritoriul României, în judeţul Argeş, s-au derulat sub o aparentă legalitate, iar profiturile obţinute în domeniul imobiliar au fost transferate de asemenea în mod disimulat către membrii familiei sale din Italia, aceştia din urmă având rolul de persoane interpuse în circuitul infracţional, adevăratul scop fiind de fapt finanţarea clanului de tip mafiot Zagaria, care acţionează pe teritoriul Italiei. Prin intermediul acestui mod de operare, suspectul I.N. a controlat, manipulat şi transferat fluxuri financiare importante din România în Italia”, se arată într-un comunicat DIICOT.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite