Mafiot italian, despre poliţiştii români: „Dacă vreunul din ăştia se apropie, iei 500 de lei şi-i dai în mână, iar el face 10 metri înapoi“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cercetat pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, italianul Nicola Inquieto se află, de la sfârşitul lunii mai în arestul Poliţiei din Roma. În rechizitoriul întocmit de către procurorii antimafia din Napoli, apare transcrierea unei discuţii între Nicola Inquieto şi un alt italian anchetat pentru acţiuni mafiote, pe nume Mario Nobis.

Într-o conversaţie din iunie 2009 interceptată de procurorii italieni, Nicola Inquieto îi spune unui anume Mario Nobis că, în cazul în care tatăl său Salvatore Nobis (unul dintre liderii mafioţi din oraşul italian Caserta) are probleme cu justiţia, ar trebui să se gândească la variantă de a-l "reloca" în România.

Acolo, ar fi urmat să-l găzduiască Inquieto şi să-i garanteze şederea, referindu-se la eventualul statut de fugar al acestuia. Mario Nobis este şi el cercetat de procurorii italieni pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot, iar tatăl său este în prezent în arest.

În urmă cu câţiva ani, Mario Nobis a fost trimis pentru scurt timp la Piteşti de către tatăl său pentru a-l ajuta pe Nicola Inquieto cu afacerile sale. Iată mai jos fragmentul cel mai relevant din conversaţia interceptată dintre Nicola Inquieto şi Mario Nobis:

Nicola Inquieto: „Chiar în nasul poliţiei...”

Mario Nobis: „Aici poliţia nu face niciun rahat. Dacă vreunul din ăştia se apropie, iei 500 de lei şi îi dai în mână, iar el face 10 metri înapoi”.

Nicola Inquieto: „Aşa că, dacă tatăl tău păţeşte ceva, bagă-l într-o maşină şi trimite-l. Îl fac să rămână aici 50 de ani liniştit...”

Pasajul de mai sus, care le-a atras atenţia şi procurorilor italieni, arată că România, în general, şi Piteştiul, în mod special, au reprezentat un El Dorado pentru mafia din Peninsulă, aflată în căutare de noi teritorii unde autorităţile să închidă ochii la afacerile necurate ale investitorilor străini.

În cursul anului 2011, în timpul unui control de rutină, au fost opriţi în trafic, în zona satului Valea Ursului din comuna argeşeană Bascov, doi cetăţeni italieni care se îndreptau spre Piteşti, la reşedinţa lui Nicola Inquieto, şi care aveau asupra lor suma de 600.000 de euro. Cei doi nu au păţit nimic.

Nicola Inquieto a venit în România în 2004 şi a construit un adevărat imperiu imobiliar, cu sute de apartamente şi terenuri, deţinând şi cel mai modern centru spa din Argeş. Nicola Inquieto (43 de ani) a reţinut pe 12 aprilie a.c. ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli. Împreună cu Nicola Inquieto (43 de ani) este cercetat şi fratele său Giuseppe, care locuieşte în Italia. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi aparţin clanului mafiot Casalese şi, în particular, facţiunii lui Michele Zagara.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite