Cum au reuşit administratorii unei firme de transport din Argeş să fenteze statul cu 750.000 de lei, în doar doi ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO arhivă Poliţia Română
FOTO arhivă Poliţia Română

Administratorii unei firme de transport din Argeş au reuşit să păcălească statul cu 750.000 de lei, în doar doi ani, înregistrând în contabilitate cheltuieli fictive de carburanţi.

Miercuri dimineaţă, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Argeş, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, au efectuat patru percheziţii, la locuinţele unor persoane, bănuite de evaziune fiscală.

Operaţiuni fictive

Este vorba de patru percheziţii domiciliare, în Mioveni, Negraşi şi Mărăcineni, la locuinţele unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată.

"Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada iulie 2014 – decembrie 2016, două persoane, de 57, respectiv 58 de ani, ambele din Mioveni, în calitate de administratori ai unei firme de transport, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă şi ar fi declarat organelor fiscale cheltuieli care nu au la bază operaţiuni reale, respectiv achiziţii de carburanţi.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 750.000 de lei.

Două persoane vor fi conduse miercuri la sediul Poliţiei pentru audieri.

Vă recomandăm să mai citiţi 

Tânărul ţambalist care s-a duelat cu Ovidiu Lipan Ţăndărică. A obţinut de trei ori Premiul I la Olimpiada Naţională de Muzică: "Mă simt într-o altă lume" 

Încălzirea climei favorizează răspândirea unor insecte dăunătoare plantelor. După Tigrul platanului, vine musculiţa cu fierăstrău

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite