Control antidrog pe trenurile spre mare. Tânăr găsit cu stupefiante, de poliţiştii de la Transporturi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sursa Poliţia Transporturi Argeş
Sursa Poliţia Transporturi Argeş

Poliţiştii de la Transporturi Argeş, împreună cu poliţiştii Antidrog, au organizat o acţiune de amploare în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea consumului de droguri.

Acţiunea a avut loc în noaptea de 7 spre 8 iulie. Poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Argeş, împreună cu poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Argeş – Serviciul Antridrog au acţionat în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată, pentru prevenirea şi combaterea consumului şi deţinerii de substanţe interzise.

„Această acţiune a vizat trenurile estivale, având în vedere că, în această perioadă, în judeţul Constanţa, se desfăşoară Festivalul Neversea, eveniment la care participă foarte mulţi tineri", explică IPJ Argeş. 

Bagajele la control!

Au fost verificate două trenuri estivale, din două staţii de cale ferată şi au fost legitimate 16 persoane, fiind controlate tot atâtea bagaje.

Astfel, poliţiştii au depistat, într-unul dintre trenurile estivale, un tânăr de 20 de ani, din Râmnicu Vâlcea, asupra căruia, în urma controlului corporal, au fost găsite două pliculeţe ce conţineau o substanţă de culoare albă, susceptibilă a fi droguri de risc.

„Ca urmare a celor constatate, pliculeţele în cauză au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar verificările continuă, în cauză fiind întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de deţinerea de droguri de risc, conform Legii 143/2000", mai precizează IPJ Argeş. 

Cu droguri, în trenul estival spre Neversea. Ce au găsit poliţiştii de la Transporturi asupra unui tânăr
Cu droguri, în trenul estival spre Neversea. Ce au găsit poliţiştii de la Transporturi asupra unui tânăr

Poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, împreună cu reprezentanţii altor instituţii din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au intensificat activităţile preventive, dar şi acţiunile de prevenire şi combatere a consumului şi deţinerii de substanţe interzise.

Şi şoferii au fost testaţi  

Având în vedere perioada vacanţei de vară, a concediilor şi a numeroaselor manifestări cultural-artistice ce implică prezenţa unui număr mare de tineri, poliţiştii argeşeni continuă seria acţiunilor de prevenire şi combatere a consumului şi deţinerii de substanţe interzise.

   

Astfel, permanent, poliţiştii rutieri argeşeni verifică conducătorii auto cu privire la consumul de alcool sau al substanţelor cu efect psihoactiv şi sunt organizate o serie de acţiuni de prevenire şi pentru depistarea celor care deţin substanţe interzise.

în seara zilei de 7 iulie, de exemplu, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Piteşti au depistat un tânăr de 19 ani, din Câmpulung, care conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul Drugtest, acesta a indicat o valoare pozitivă la consumul de substanţe psihoactive.

I-au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

„O importanţă deosebită acordăm şi activităţilor preventive, astfel că poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au fost prezenţi în mai multe centre comerciale din Piteşti, unde au desfăşurat activităţi de informare şi conştientizare cu privire la efectele negative ale consumului de substanţe etnobotanice precum şi ale consumului de alcool", arată IPJ Argeş.

Tinerii au fost informaţi cu privire la alegerea unor alternative de viaţă sănătoasă şi au fost sfătuiţi să selecteze cu grijă prietenii şi anturajul, fiind diseminate o serie de materiale informative.

De asemenea, poliţiştii de la Prevenire vor fi prezenţi printre tineri, cu ocazia manifestărilor din acest sfârşit de săptămână.

Vă mai recomandăm şi:

 Ministerul Sănătăţii, sesizat să trimită Corpul de Control la Spitalul Argeş. Un chirurg navetist a reclamat că locuinţele de serviciu se dau pe „pile“


Cum a ajuns un spital de provincie să angajeze 15 doctori în doar câteva luni: reţeta succesului într-o perioadă în care medicii preferă să lucreze în străinătate

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite