Celebrul bulevard Pardon din Câmpulung Muscel, „scena” din „Titanic Vals”, va primi o nouă faţă. Ce spune primăriţa Elena Lasconi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel
Foto: Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel

Primăriţa muscelenilor, Elena Lasconi, anunţă o „premieră pentru Câmpulung": în fondul de rezervă al Guvernului au fost prevăzuţi bani pentru celebrul bulevard Pardon, un simbol al municipiului, pomenit inclusiv în „Titanic Vals”, celebra piesă a lui Tudor Muşatescu.

Elena Lasconi le-a răspuns adversarilor săi politici, care- critică măsurile administrative ferme luate după preluarea mandatului, cu vestea alocăriilor de sume pentru obiectivele din Câmpulung. 

"Luaţi-vă liber!"

Anunţul a fost făcut online, pe pagina de Facebook Elena Lasconi alege Câmpulung Muscel.

„Premieră pentru Câmpulung! Pentru cei care se ocupă zi de zi cu discreditarea primarului, a USR PLUS şi se hrănesc cu răutate am o veste: azi luaţi-vă liber. Am obţinut 12 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului aflat la dispoziţia prim-ministrului, cu ajutorul colegilor mei, parlamentarii USR PLUS, pentru trei proiecte importante: bulevardul Pardon, o parte din strada Drăceşti şi Câmpulung, capitala scrisului românesc. Este pentru prima dată când avem parte de o asemenea susţinere. Vă promit, e doar începutul!", a scris primăriţa. 

Bulevardul Pardon, un simbol al Câmpulungului

Artera de circulaţie pietonală cuprinsă între străzile Negru Vodă şi Republicii este locul predilect de plimbare al oraşului, cu bănci vopsite, arbori umbroşi şi ghivece cu flori.

Bulevardul „Pardon” , una din cele mai vechi străzi din oraş, a fost amenajat pe fosta albie a unui pârâu, deviat în râul Târgului în anul 1880.

Bani pentru bulevardul muscelean din
Bani pentru bulevardul muscelean din

Denumirea primită e legată de aglomeraţia şi desele ciocniri dintre trecători, care generau scuze exprimate prin franţuzescul „pardon”. Acest bulevard este unul din locurile de desfăşurare a acţiunii piesei de teatru „Titanic Vals" , scrise de Tudor Muşatescu, dar şi loc al filmărilor după aceeaşi comedie realizate în anii ‘60.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Facerea Autostrăzii Sibiu-Piteşti. „Este axa în jurul căreia se va învârti, din punct de vedere economic, România“

Două variante de traseu agreate pentru secţiunea Piteşti-Mioveni a drumului expres Piteşti-Braşov

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite