Beneficiile siropului de lavandă. Care este cea mai uşoară reţetă de preparare a acestui delicios produs

0
0

O plantă cu proprietăţi extraordinare, lavanda poate fi folosită sub diferite forme. Iar una dintre acestea este siropul de lavandă. Ce beneficii pentru sănătate are siropul de lavandă, aflaţi din materialul următor.

După cum precizează fitoterapeutul Andreea Mihăescu, ”siropul de lavandă îmbunătăţeşte starea de spirit şi somnul, este benefic pentru susţinerea memoriei şi a funcţiei generale cognitive, are rol calmant. Siropul de lavandă este de ajutor şi ca expectorant, echilibrează glicemia, elimină bacteriile rele, reduce semnificativ migrenele uşoare şi ajută la vindecarea rapidă a echimozelor”.

Siropul de lavandă este de ajutor şi în cazul problemelor digestive.

Vă prezentăm mai jos şi o reţetă uşoară de preparare a siropului de lavandă. Aveţi nevoie de 250 grame de flori proaspete de lavandă, 1 litru de apă, o jumătate de lămâie şi 300 grame de miere. Trebuie să încălziţi apa până la fierbere, după care o turnaţi peste florile de lavandă. Stoarceţi după aceea jumătatea de lămâie peste conţinut şi lăsaţi la macerat timp de minimum 12 ore. Următorul pas este de a filtra maceratul şi de a îl pune la fiert. Când se încălzeşte se pune încet mierea şi se lasă la fiert aproximativ 10 minute. Se opreşte apoi focul, se lasă siropul la temperatura camerei timp de cel puţin o jumătate de oră şi apoi se toarnă cu atenţie în sticle.

Mai multe - Piteşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite