O reţetă specială: fursecuri cu aromă de lavandă
0
Un desert mai puţin popular, dar foarte aromat, fursecurile cu lavandă vor reuşi să impresioneze oaspeţii atunci când trec pragul casei voastre.
Ingrediente:
- ¾ cană unt moale
- ¾ cană zahăr
- 1 ou
- 1 cană faină
- 1 cană făină de migdale
- 1 linguriţă praf de copt
- ¼ linguriţă sare
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 2 linguriţe frunze de lavandă tocată
- frunze de lavandă pentru decor
Mod de preparare:
În vasul unui mixer se amestecă untul şi zahărul la viteză mică; adăugaţi ouăle şi amestecaţi până se omogenizează.
Într-un alt castron, amestecaţi făina, făina de migdale, praful de copt şi sarea.
Adăugaţi treptat amestecul uscat în amestecul de zahăr-unt, mixând la viteză mică.
Adăugaţi vanilie şi lavandă şi amestecaţi până se încorporează bine. Înfăşuraţi aluatul în folie de plastic. Lăsaţi la frigider timp de o oră.
Preîncălziţi cuptorul la 170 de grade C. Formati fursecuri şi aplatizaţi.
Coaceţi timp de 10-12 minute. Lăsaţi să se răcească complet înainte de servire.
Serviţi fursecurile decorate cu lavandă.
Sursă: restaurantedelux.ro