Bătrâni ținuți în subsolul unui centru privat din Argeș. Acțiune în forță a autorităților

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O acţiune de control de urgenţă este în desfăşurare, miercuri, la un centru privat pentru persoane vârstnice din municipiul Piteşti, în subsolul căruia ar fi fost găsiţi cazaţi trei beneficiari despre care inspectorii nu au fost înştiinţaţi de către reprezentanţii azilului, a anunţat prefectul judeţului Argeş, Radu Perianu.

bătrâni

"Echipa mixtă de control se află, în aceste momente, la o verificare de urgenţă. Prima instituţie care a ajuns la locaţie este AJPIS. Inspectorii au anunţat că oamenii sunt slabi, se plâng că nu au suficientă mâncare. La subsolul clădirii erau cazaţi trei beneficiari despre existenţa cărora nu li s-a spus de la început celor din echipa de control. Oamenii erau într-un dormitor", se arată într-o informare transmisă de Instituţia Prefectului Argeş.

Conform aceleiaşi surse, un beneficiar dormea pe hol, pe o canapea, iar mai mulţi oameni se plâng că nu primesc mâncare suficientă şi că nu sunt lăsaţi să vorbească la telefon cu aparţinătorii.

"Rudele unui beneficiar au confirmat faptul că nu au vorbit cu omul internat, ci doar cu reprezentanţii centrului. În timpul verificărilor, oamenii au spus că ies foarte rar în curtea centrului", se mai menţionează în informare.

Prefectul Radu Perianu a precizat că va comunica public măsurile dispuse de autorităţi după finalizarea controlului.

PiteştiPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite