Căminul groazei din Eforie Nord a fost închis de OPC. Ce nereguli au fost constatate aici

0
Publicat:

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor anunță că a fost emisa decizia de închidere definitivă a Căminului de bătrâni „Sfinții Constantin și Elena“ din Eforie Nord.

Imagini din căminele inspectate de OPC
Imagini din căminele inspectate de OPC

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Constanța a efectuat, începând cu data de 10.07.2023, acțiuni de control în echipe mixte interinstituționale, în baza Ordinului 310/10.07.2023 emis de Instituția Prefectului- județul Constanța privind verificarea centrelor rezidențiale destinate persoanelor vârstnice, centrelor rezidențiale destinate persoanelor adulte cu dizabilități și a celor destinate copiilor, care funcționează pe raza județului Constanța.

Până în data de 13.07.2023 s-au verificat 30 de centre rezidențiale. Pentru deficiențele constatate, comisarii CJPC Constanța au aplicat 24 amenzi contravenționale în valoare totală de 162.000 lei, au dispus 6 măsuri de oprire temporară a prestării serviciilor de alimentație și cazare.

Conform unui comunicat de presă al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, s-au dispus măsuri de oprire temporară a serviciilor de alimentație /spații de cazare pentru : Asociația Kronos – filiala Eforie Sud, Ela Meridian Vie SRL Eforie Nord, Căminul pentru copii din Agigea, Trio Divani SRL Eforie Nord, Dialogul Vârstei SRL Mamaia Sat, Radar Azil Cămin de bătrâni SRL Hârșova, Robyab Serv SRL Năvodari.

Printre deficiențele constatate se numără: vopsea exfoliată pe pereți, infiltrații în pereți și tavan, lipsă covorașe antiderapante în băi, bucăți de gresie și faianță lipsă, lipsă protecție saltea, lipsă acreditare și autorizații de funcționare, miros pestilențial în spațiile de cazare, prezența mucegaiului, mobilier deteriorat, produse și proceduri nesigure, calorifere ruginite, uși rupte, prize fără protecție, condiții igienice necorespunzătoare, lipsa informațiilor privind substanțele cu efect alegen, a materiilor prime ce provin din produse decongelate și a declarației nutriționale.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite