Ce spun psihiatrii despre argeșeanul acuzat că și-a masacrat familia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Letcan, bărbatul din Argeș acuzat că și-a măcelărit familia în luna august a acestui an, a acționat cu discernământ. Raportul de expertiză a fost finalizat la București, iar urmărirea penală poate continua.

Viorel Letcan riscă închisoare pe viață FOTO IPJ Argeș
Viorel Letcan riscă închisoare pe viață FOTO IPJ Argeș

Pe 9 august 2022, Viorel Letcan și-ar fi ucis părinții, fratele, sora și nepoata, într-un atac de o violență greu de imaginat, presupusul criminal fiind în arest preventiv la Pitești de aproape trei luni și jumătate, timp în care a fost terminată expertiza medico-legală psihiatrică. Concluziile acesteia sunt teribile: bărbatul a avut discernământ atunci când ar fi comis cele cinci crime care au îngrozit România.

„Expertiza medico-legală psihiatrică dispusă a fi efectuată în cauză a fost finalizată prin raport de expertiză întocmit de o comisie medico-legală psihiatrică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” Bucureşti, raport de expertiză care a fost depus la dosar şi a făcut obiectul comunicării către inculpat, odată cu aducerea către acesta la cunoştinţă şi a altor măsuri procesuale dispuse de procuror, pentru exercitarea deplină de către acesta, asistat de avocat, a drepturilor procesuale. Faţă de conţinutul şi concluziile Raportului de expertiza medico-legală psihiatrică, nu se constată în cauză, la acest moment, cauza de neimputabilitate prevăzută de art. 28 Cod penal – iresponsabilitatea, care să împiedice exercitarea în continuare a acţiunii penale”, au declarat pentru ”Adevărul” reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș.

În aceste condiții, asasinul riscă închisoarea pe viață.

Viorel Letcan suferă de schizofrenie și, deși acesta are probleme psihice de peste trei decenii, nu mai fusese evaluat din 2004 de către o comisie de specialitate.

Pe 9 august a.c., Viorel Letcan a șocat o țară întreagă, fiind acuzat că și-a ucis, cu un ciocan și cu pietre, cinci membri ai familiei: părinții, fratele, sora și nepoata.

Potrivit anchetatorilor, el şi-a planificat cu câteva zile înainte faptele, notându-şi mai multe măsuri de precauţie. Într-un acces de furie, Viorel Letcan şi-a ucis cu pietre şi cu un ciocan părinţii şi fratele în timp ce aceştia dormeau, după care a traversat strada şi a mers la casa surorii sale, ucigând-o atât pe ea, cât şi pe fetiţa ei, în vârstă de doar cinci ani, susțin anchetatorii.

Măcelul a fost descoperit de către cumnatul criminalului, medicul militar Gheorghe Rusu, când acesta a revenit acasă. Presupusul asasin a fost prins într-o pădure din apropierea locului masacrului şi a încercat să se sinucidă, fiind imobilizat la timp.

Argeșeanul şi-ar fi planificat faptele într-un caiet descoperit de către procurori în casa din comuna Bascov în care acesta locuia.

Viorel Letcan urma de mai bine de opt ani un tratament medical. Bărbatul nu avea un loc de muncă şi stătea în majoritatea timpului în curtea casei, fiind cunoscut de vecini ca o persoană izolată.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite