Argeșeanul acuzat că și-a masacrat cinci rude cu un bolovan, un ciocan și o toporișcă a fost trimis în judecată

0
Publicat:

Viorel Letcan, bărbatul din Argeș acuzat că și-a măcelărit familia în luna august a acestui an, a fost trimis în judecată. Procesul va începe luna viitoare la Tribunalul Argeș.

Viorel Letcan va fi judecat pentru omor calificat în formă continuată FOTO IPJ Argeș
Viorel Letcan va fi judecat pentru omor calificat în formă continuată FOTO IPJ Argeș

În urmă cu câteva zile, o comisie medico-legală psihiatrică din cadrul Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici” din Bucureşti a stabilit că Viorel Letcan a acționat cu discernământ atunci când și-a omorât cele cinci rude. Iar joi 17 noiembrie, bărbatul a fost trimis în judecată de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeș. Acesta va fi judecat pentru omor calificat în formă continuată.

Surse judiciare au precizat pentru „Adevărul” că Viorel Letcan și-a ucis cele cinci rude în urma unui plan bine stabilit, lovindu-și rudele în cap cu o deosebită violență. Concret, în seara zilei de 8 august a.c., Viorel Letcan și-a ucis fratele cu un bolovan de zece kilograme și un ciocan, mama cu un ciocan, iar pe tată cu un ciocan și o toporișcă.

Viorel Letcan și-a lăsat rudele moarte în casă, iar după aproximativ opt ore, în dimineața de 9 august a.c., a traversat strada și și-a ucis sora și nepoata cu un ciocan și o toporișcă, lovindu-le cu violență în cap de nenumărate ori.

În aceste condiții, autorul celor cinci crime violente riscă închisoarea pe viață.

Viorel Letcan suferă de schizofrenie de peste două decenii și, deși acesta are probleme psihice de peste trei decenii, nu mai fusese evaluat din 2004 de către o comisie de specialitate.

„Comisia de evaluare i-a eliberat în 2004 acestui bărbat certificat pentru handicap accentuat permanent. Bărbatul nu a mai avut reevaluări de atunci, nu a solicitat nici familia sau el. Noi facem reevaluări la persoanele cu handicap permanent doar dacă familia solicită acest lucru, ca urmare a agravării stării de sănătate, la sesizări sau prin Ministerul Muncii, prin Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap”, declara, în urmă cu trei luni, pentru „Adevărul” doctorul Claudia Radu, preşedintele Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap din Argeş, instituție aflată în subordinea Consiliului Judeţean Argeş.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite