Însemnările care arată că masacrul de la Bascov a fost premeditat. Criminalul, bolnav psihic, şi-a notat totul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Criminalul din Bascov a fost arestat pentru 30 de zile FOTO: Denis Grigorescu
Criminalul din Bascov a fost arestat pentru 30 de zile FOTO: Denis Grigorescu

Bărbatul de 53 de ani cu probleme psihice din comuna argeşeană Bascov care a omorât cinci membri ai familiei sale şi-a planificat cu câteva zile înainte faptele, notându-şi mai multe măsuri de precauţie.

Arestat pentru 30 de zile începând de miercuri, 10 august, Viorel L. din Bascov, Argeş, care suferă de schizofrenie, şi-a ucis sora, fratele, părinţii şi nepoata în dimineaţa zilei de 9 august. 

Într-un acces de furie, Viorel L. şi-a ucis cu pietre şi cu un ciocan părinţii şi fratele în timp ce aceştia dormeau, după care a traversat strada şi a mers la casa surorii sale, ucigând-o atât pe ea, cât şi pe fetiţa ei, în vârstă de doar cinci ani. Oroarea a fost descoperită de cumnatul criminalului, medicul militar Gheorghe Rusu, când a revenit acasă.  

Criminalul şi-a planificat faptele într-un caiet descoperit de către investigatori în casa în care acesta locuia.

”Consemnările din înscrisurile ce par că îi aparţin fac referire la măsuri de precauţie (aspecte pe care să nu le omită) în legătură cu acţiunile sale”, a declarat pentru ”Adevărul” procurorul Laurenţiu Palaghiea, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

A fost vehiculată informaţia conform căreia Viorel L. a ucis cinci membri ai familiei sale într-un acces de furie după ce ar fi aflat că familia vrea să îl interneze într-un spital de psihiatrie. Însă anchetatorii infirmă această informaţie.

”Inculpatul nu a motivat în declaraţii că familia ar fi dorit internarea lui”, mai spune procurorul Laurenţiu Palaghiea.

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV Bărbatul cu probleme psihice care şi-a măcelărit familia, în Argeş, nu mai fusese evaluat de o comisie din 2004

Noi detalii despre masacrul din Argeş. Procuror: „Scenele de la faţa locului sunt greu de descris”. Ucigaşul ar fi folosit un ciocan

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite