Amenzi uriaşe pentru petrecerile date în pandemie la vila italianului condamnat pentru că spăla banii mafiei în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila lui Nicola Inquieto este una dintre cele mai luxoase din Piteşti FOTO: Denis Grigorescu
Vila lui Nicola Inquieto este una dintre cele mai luxoase din Piteşti FOTO: Denis Grigorescu

În mai puţin de o lună, Poliţia Argeş a dat zeci de amenzi pentru petrecerile organizate în vila din Piteşti a fostului om de afaceri Nicola Inquieto, aflat în prezent în arest în Italia după ce a fost condamnat pentru că spăla banii Camorrei în România.

De mai multe luni, vila ultraluxoasă din Piteşti a lui Nicola Inquieto este oferită spre închiriere în regim hotelier, fie pentru 350 lei pe noapte pentru un apartament, fie pentru 1.500 lei pe noapte pentru toată vila. Iar clienţii nu lipsesc. 

Singura problema este că petrecerile organizate sunt considerate evenimente private, interzise pe perioada pandemiei, iar volumul muzicii date la maxim la boxe deranjează constant vecinii ce locuiesc în blocurile din zonă. Drept urmare, sesizările şi sancţiunile date de poliţie abundă.

După cum au confirmat surse judiciare pentru ”Adevărul”, ultimul incident produs în vila lui Nicola Inquieto s-a produs în noaptea de 1 spre 2 decembrie, când acolo a fost organizată o zi de naştere cu zeci de invitaţi. 

Muzica a răsunat până dimineaţa în toată zona, un echipaj de poliţie sesizat de vecini a venit la faţa locului, iar amenzile date în acea noapte au fost de 7.500 lei, pentru organizarea de evenimente private şi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

În luna noiembrie, poliţiştii piteşteni au dat nu mai puţin de 83 de amenzi pentru petrecerile ilegale organizate la vila lui Nicola Inquieto, amenzi însumând 33.500 de lei.

Nicola Inquieto, omul de afaceri italian arestat la Piteşti în primăvara lui 2018 şi acuzat că spăla banii Camorrei prin intermediul firmelor pe care le controla în Piteşti, a fost condamnat definitiv pe 8 februarie a.c. la 14 ani de închisoare de către judecătorii Curţii de Apel din Napoli.

inquieto 01

Nicola Inquieto a venit în ţara noastră în 2004 şi a ridicat un adevărat imperiu imobiliar, cu sute de apartamente şi terenuri, deţinând şi cel mai modern centru spa din Argeş. Conform anchetatorilor italieni, el aparţinea clanului mafiot Casalese şi, în particular, facţiunii lui Michele Zagara.

Italianul a intrat în România pe 12 aprilie 2004, prin Vama Nădlac, la câteva luni după ce în casa cumpărată pe numele lui de liderul mafiot Michele Zagaria fusese găsit fratele său, Carmine Zagaria.

Procurorilor le-a atras atenţia şi faptul că în 2009, la doar 5 ani după ce Inquieto se mutase în România, conform informaţiilor obţinute de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Argeş, acesta apărea ca proprietar al 79 de apartamente (dintre care 76 în două blocuri construite de către compania sa), al unei vile în care locuia şi al unui teren.

Anchetatorii au strâns mii de documente privind tranzacţiile făcute în şi din conturile Italy Construcţii, firmă înfiinţată de Nicola Inquieto pe 1 noiembrie 2004, la doar trei săptămâni după ce intrase în România, descoperind inclusiv că de la bancomatele din Italia au fost retraşi între 2005 şi 2007 peste 96.000 de euro din contul firmei din România a lui Inquieto. 

Vă mai recomandăm şi:

Italianul acuzat că spăla banii mafiei italiene în România, acuzat de ucidere din culpă. Cum a murit un tânăr pe şantierul administrat de Inquieto

Ce spunea primarul Piteştiului despre centrul Spa deschis în oraş de mafiotul italian care spăla bani pentru Camorra: „Este o investiţie extraordinară”

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite