Ce spunea primarul Piteştiului despre centrul Spa deschis în oraş de mafiotul italian care spăla bani pentru Camorra: „Este o investiţie extraordinară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reţinut de procurorii DIICOT la Piteşti ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuratorii Napoli, italianul Nicola Inquieto, membru al clanului mafiot Casalese, parte din Camorra, era lăudat în urmă cu trei luni de Cornel Ionică, primarul Piteştiului.

În urmă cu exact trei luni, Nicola Inquieto inaugura la Piteşti cel mai modern centru spa din Argeş, o investiţie de aproximativ două milioane de euro. Iar panglica inaugurală a fost tăiată de Nicola Inquieto şi primarul Piteştiului, Cornel Ionică. 

Iar primarul Piteştiului a avut numai cuvinte de laudă la adresa lui Inquieto, cel care acum este reţinut pentru spălare de bani şi pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. „La aşa ceva, rămâi fără cuvinte. Pentru mine este o investiţie extraordinară făcută de o societate privată. Este o surpriză extraordinară să vezi o asemenea investiţie realizată de o societate privată care se adresează tuturor celor care doresc să facă mişcare. Am vrea să avem cât mai multe astfel de momente, să ne bucurăm de cât mai multe investiţii care să aducă un aport al vieţii de zi cu zi a cetăţenilor noştri. Ce vezi aici este extraordinar. Poziţia acestui complex este acolo unde trebuia să fie, pentru că aici vor fi oportunităţi foarte bune pentru locuitorii din zonă. Îi felicit pe cei care au realizat investiţia”, declara, la deschiderea centrului spa, edilul Cornel Ionică. Trebuie spus că centrul spa a fost realizat pe o stradă asfaltată doar pe jumătate.

Condamnat la închisoare cu suspendare după ce a bătut patronul unui magazin

În mai 2015, italianul Nicola Inquieto a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti, fiind acuzat că ar fi bătut patronul unui magazin şi ar fi ameninţat cu pistolul mai mulţi angajaţi ai unei firme ce veniseră să îşi ia banii pentru lucrările executate la blocurile sale din Piteşti.

După cum precizau atunci procurorii, „la data de 07.05.2014, la ora 12.10, în timp ce se afla pe str. Ion Minulescu din mun. Piteşti, inculpatul NICOLA INQUIETO a lovit persoana vătămată T.M.A, tulburând prin fapta sa ordinea şi liniştea publică, iar la ora 12.20, în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, a lovit din nou aceeaşi persoană vătămată, a alergat după ea pe stradă, l-a lovit cu picioarele pe martorul A.A.C., tulburând ordinea şi liniştea publică, iar în timp ce alerga după persoana vătămată cu intenţia de a o agresa, i-a adresat acesteia ameninţări, spunându-i că va avea el grijă de ea. În urma agresiunii suferite, persoana vătămată a necesitat pentru vindecare 1-2 zile de îngrijiri medicale”

Incidentul a fost unul violent, după cum se arăta în rechizitoriu: „în imaginile surprinse de camerele de supraveghere rezultă că în momentele în care inculpatul NICOLA INQUIETO loveşte persoana vătămată cu pumnii, celălalt participant, suspectul M.A., se deplasează la portiera şoferului şi, aşa cum reiese din declaraţia persoanei vătămate T.M.A., de asemenea o loveşte pe aceasta. Inculpatul NICOLA INQUIETO nu se mulţumeşte cu lovirea persoanei vătămate cu pumnii din afara maşinii ci pătrunde în aceasta, se urcă cu picioarele pe scaunul din dreapta al autoutilitarei şi continuă acţiunea agresivă. Mai mult decât atât, ulterior NICOLA INQUIETO coboară din vehicul, îl ocoleşte prin partea din faţă şi se deplasează către portiera şoferului, acolo unde să afla şi suspectul M.A. şi continuă să agreseze pe persoana vatamata T.M.A.  Imaginile relevă cum cei doi agresori nu au nicio jenă în a comite faptele în public, într-o zonă circulată, prin care chiar în acele momente trec mai multe autovehicule dar şi pietoni.”

Pe 31 ianuarie 2017, magistraţii Judecătoriei Piteşti l-au condamnat pe Nicola Inquieto la 4 luni de închisoare cu suspendare în acest dosar.

În 2013 a fost suspectat de DNA că ar fi dat mită la Primăria Piteşti

În 2013, Nicola Inquieto a fost chemat la DNA să dea declaraţii, fiind suspectat că ar fi dată mită la Primăria Piteşti pentru micşorarea impozitelor aferente unuia dintre blocurile pe care le-a construit în Piteşti. În acest dosar a fost audiat inclusiv actualul primar Cornel Ionică, care pe atunci era viceprimar. În cele din urmă, Nicola Inquieto a fost scos de sub urmărire penală, dosarul presupusei şpăgi de la Primăria Piteşti finalizându-se cu NUP. Firma lui Nicola Inquieto a construit sute de apartamente şi vile în Piteşti, valoarea totală estimată a câştigurilor din vânzările numai pentru perioada 2003-2013 fiind de peste 25 milioane euro.

Sorin Apostoliceanu, viceprimarul Piteştiului, primarul Cornel Ionică şi Nicola Inquieto FOTO: jurnaluldearges.ro

Imagine indisponibilă

Reamintim că procurorii DIICOT l-au reţinut în această dimineaţă pentru 24 de ore pe italianul Nicola Inquieto, care are numeroase afaceri în România, pentru spălare de bani şi pentru asociere şi participare în scopul comiterii de infracţiuni de tip mafiot. Nicola Inquieto a fost reţinut ca urmare a unui mandat de arestare european emis de Direcţia Antimafia din cadrul Procuraturii Napoli.

Împreună cu Nicola Inquieto (43 de ani), a fost reţinut şi fratele său Giuseppe, care locuieşte în Italia. Conform procurorilor italieni, cei doi fraţi aparţin clanului mafiot Casalese şi în particular, facţiunii lui Michele Zagara. Nicola Inquieto, care locuieşte de mulţi ani la Piteşti, a construit sute de apartamente prin firmele sale şi deţine cel mai modern centru spa din Argeş.

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite