Viceprimar trimis în judecată de DNA. Ca să ajungă în funcţie, şi-a şantajat colegul de partid cu filmuleţe deocheate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Buzdea a fosttrimis în judecată de procurori DNA FOTO Facebook
Ion Buzdea a fosttrimis în judecată de procurori DNA FOTO Facebook

Pentru a fi ales viceprimar într-o comună de la poalele Ceahlăului, un individ l-a şantajat pe colegul de partid, ameninţându-l cu publicarea unor înregistrări compromiţătoare.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a lui Ion Buzdea, viceprimar al comunei Poiana Teiului, judeţul Neamţ, în sarcina căruia s-a reţinut comiterea infracţiunilor de şantaj în formă continuată şi acces fără drept la un sistem informatic. 

Anchetatorii au menţionat că inculpatul a fost deferit justiţiei după ce a fost cercetat în stare de control judiciar. Dosarul

a fost trimis spre judecare la Tribunalul Neamţ cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauza penală

instrumentată de DNA, infracţiunile fiind săvârşite cu prilejul

alegerilor locale de acum doi ani. 

„În perioada 2020 - ianuarie 2022, inculpatul Buzdea Ion ar fi ameninţat un coleg de partid cu darea în vileag a unor înregistrări video, compromiţătoare, pentru a-l determina pe acesta din urmă să-l înscrie pe inculpat pe lista consilierilor locali, pe un loc eligibil, cu ocazia alegerilor locale ce urmau să se desfăşoare în data de 27 septembrie 2020“, se arată

într-un comunicat DNA, emis luni, 4 iulie 2022. 

Cercetările au mai stabilit că acuzatul a determinat persoana vătămată să îl propună pentru funcţia de viceprimar al comunei Poiana Teiului, una care-i situată chiar la poalele masivului Ceahlău, şi să îl

susţină în faţa consilierilor, pentru a obţine voturile necesare numirii în „dregătoria“ locală menţionată. În urma acestor acte de constrângere, cel şantajat a dat curs celor solicitate de inculpat, iar acesta a fost votat viceprimar. 

Însă lucrurile nu s-au oprit aici. „Colegului“ de partid de la PSD i s-a mai pretins, pentru „tăcere“, suma de 150.000 lei. Asta după ce, în ianuarie 2022, Buzdea ar fi accesat fără drept, în două rânduri, datele stocate în telefonul mobil al persoanei vătămate. 

„Dragi concetăţeni, cu aleasă consideraţie vă informez că, începând cu luna februarie 2021, am fost ales de majoritatea consilierilor locali în funcţia de viceprimar al comunei Poiana Teiului! Vă mulţumesc pentru votul de încredere acordat şi vă asigur de tot sprijinul meu!“, transmitea, după obţinerea funcţiei, Ion Buzdea. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

„Bombe cu ceas”. Alte poduri „antice” din Neamţ stau să se prăbuşească. Unul a fost bombardat în război

Înarmat până-n dinţi, un tânăr a vrut să petreacă într-un club de noapte din Neamţ. Arsenalul găsit în autoturism

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite