Ucrainian teribilist, beat pulbere la volanul unui TIR, oprit de poliţişti după o urmărire. Ce alcoolemie avea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şoferul în culpă aredosar penal FOTO Arhiva Adevărul.ro
Şoferul în culpă aredosar penal FOTO Arhiva Adevărul.ro

Poliţiştii l-au oprit la timp, dar după o urmărire, pe un conducător auto ucrainian, care era rupt de beat şi circula cu viteză pe Drumul European 85

Un cetăţean de naţionalitate ucraineană, în vârstă de 45 de ani,are probleme penale în România. A fost protagonistul unui caz petrecut pe 9 februarie 2022, care putea avea urmări grave, dacă nu ar fi fost oprit la timp de către

poliţişti. 

La data menţionată, în jurul orei 12.50, el a fost depistat că

rula, la volanul unui camion de mare tonaj, care tracta şi o

remorcă, cu o viteză mult mai mare, pe un sector al Drumului

European 85, în localitatea Horia, judeţul Neamţ. Poliţiştii de la Biroul Rutier Roman i-au făcut semn să oprească, dar au fost ignoraţi. 

În aceste condiţii, echipajul a plecat în urmărirea ucrainianului teribilist, reuşind să-l detemine să tragă pe dreapta. Oamenii legii aveau să constate ulterior şi motivul pentru care cetăţeanul străin nu a vrut să oprească, deşi a fost avertizat prin semnale acustice şi luminoase. Băuse mult, alcoolemia fiind una extrem de ridicată.  

„Poliţiştii Biroului Rutier Roman au depistat în trafic, pe DN2-E85, la Horia, un ansamblu de autovehicule care circula cu viteză peste limita legală, respectiv de 88 km/h, pe un sector de drum cu limită de 50 km/h. Conducătorul auto nu s-a conformat şi a ignorat semnalele luminoase şi acustice ale poliţiştilor, continuându-şi deplasarea spre Roman“, se arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

Ucrainianul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentraţie de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat. Această valoare se dublează la stabilirea alcoolemiei în sânge, cea care constituie proba principală pentru trimiterea în judecată în astfel de cazuri. De menţionat este faptul că, în jurul valorii de doi la mie, survine coma alcoolică. 

În acest caz, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului. Pe baza probatoriului administrat, ucrainianul a fost reţinut pentru 24 de ore şi urma să fie prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Roman, cu propunere de luare a unei măsuri preventive. 

Vă mai recomandăm să citiţi:  

Încă o arestare în cazul vaccinărilor fictive puse la cale de cadre medicale din Neamţ

Tragedia copiilor înecaţi în râul Bistriţa determină autorităţile să ia măsuri. Ce rol au primit preoţii

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite