Şofer băut, salvat de poliţişti de la o moarte cruntă. Era captiv în maşina cu care intrase într-un stâlp şi luase foc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii au acţionat prompt, reuşind să scoată şoferul din maşina în flăcări FOTO Poliţia Neamţ
Poliţiştii au acţionat prompt, reuşind să scoată şoferul din maşina în flăcări FOTO Poliţia Neamţ

Un accident de circulaţie, care s-a petrecut în toiul nopţii, putea avea urmări foarte grave, moartea şoferului, dacă doi poliţişti nu s-ar fi aflat exact la locul potrivit

Un bărbat de 34 de ani, din Piatra Neamţ, a fost salvat de la o moarte sigură de către membrii unui echipaj de poliţie. 

Şoferul s-a urcat băut la volan, la un moment dat a pierdut controlul volanului, iar autoturismul s-a tamponat violent cu un stâlp de pe marginea străzii. Din impact, maşina a luat foc, iar conducătorul auto a rămas captiv în interior. 

Salvarea lui se datorează prezenţei de spirit a doi poliţişti, care patrulau în zonă, au auzit zgomotul produs de tamponare, reuşind apoi să scoată victima din habitaclu, înainte de a fi prea târziu. 

Accidentul a avut loc în noaptea de 8/9 februarie 2022, în jurul orei 00:05, pe bulevardul General Nicolae Dăscălescu. 

„Autoturismul implicat în accident era în flăcări, iar conducătorul acestuia era blocat în interior. Fără să stea pe gânduri, Lucian şi Marius au procedat la evacuarea conducătorului auto şi cu ajutorul a patru extinctoare au

limitat incendiul până la sosirea pompierilor“, a transmis Poliţia Neamţ. 

În timpul acţiunii, cei doi oameni au folosit extinctorul maşinii implicate în accident, pe altul l-au luat de la o societate comercială din imediata vecinătate, iar alte două - de la participanţii în trafic. 

Şoferul a suferit leziuni în urma tamponării, fiind transportat la spital, Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicînd o concentraţie de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. 

„Din fericire, o tragedie a fost evitată prin prezenţa de spirit a colegilor noştri. Nu uitaţi să vă echipaţi autoturismul şi cu un extinctor... chiar contează. Felicitări a.s. Oprea Lucian, Biroul Rutier şi a.s.a. Ciubotaru Marius, Biroul de Ordine Publică!”, se precizează într-un comunicat al IJP Neamţ. 

În ceea ce priveşte evenimentul rutier, care a fost la un pas să se soldeze cu moarte de om, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea unui autovehicul sub influenţa

băuturilor alcoolice şi vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc evenimentul nedorit. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Incendiu uriaş, 30 de maşini au ars în curtea unei firme. ISU a stabilit cauza izbucnirii flăcărilor FOTO

Românii care au sechestrat şi violat o englezoaică, zeci de ani de detenţie. „O încercare îngrozitoare“

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite