Faptă revoltătoare la o mănăstire din Neamţ. A furat cadourile pregătite de măicuţe pentru copiii orfani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea Paltin a fost ctitorită de părinte Iustin Pârvu FOTO Facebook
Mănăstirea Paltin a fost ctitorită de părinte Iustin Pârvu FOTO Facebook

Anchetatorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui individ care a comis o faptă infamă, furând cadourile pregătite de măicuţe pentru copii orfani

Cercetările în cazul unui individ din comuna Borca, judeţul Neamţ, s-au concretizat cu punerea sub acuzare, pentru comitereainfracţiunii de furt calificat, procesul urmând să înceapă la Judecătoria Bicaz. Speţa se va afla în procedură de Cameră preliminară aproximativ două luni, timp în care se va verifica probatoriul administrat. 

Este vorba despre Robert Munteanu, în vârstă de 37 de ani, care s-a dedat la o faptă infamă, sustrăgând cadourile pregătite de măicuţele de la Mănăstirea Paltin pentru copii orfani sau din familii nevoiaşe. Infracţiunea a fost comisă înainte de sărbătoarea Crăciunului de anul trecut. 

Aşezământul de cult menţionat a fost ctitorit de

cunoscutul părinte Iustin Pârvu, martir al închisorilor comuniste, în satul Petru Vodă, comuna Poiana Largului, la poalele masivului Ceahlău. Revenind la dosarul penal, plângerea depusă de stareţa Mănăstirii Paltin a fost rezolvată de anchetatorii nemţeni în timp record, în mai puţin de 24 de ore. 

Pe 21 decembrie 2021, cadrele Secţiei de Poliţie Rurală din Bicaz erau sesizate cu privire la faptul

că persoane necunoscute au sustras din incinta lăcaşului de cult mai multe pachete, care erau destinate copiilor orfani sau care provin din familii defavorizate. Cadourile urmau să fie oferite minorilor care au fost crescuţi în cadrul mânăstirii, iar acum erau încredinţaţi unor familii. 

Urmare a sesizării, poliţiştii au întocmit un cerc al suspecţilor, iar investigaţiile s-au concretizat în identificarea şi depistarea persoanei bănuite de comiterea faptei, Robert Munteanu. Apoi, în zorii zilei de 22 decembrie, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bicaz, investigatorii au pus în aplicare un mandat de percheziţie domiciliară la locuinţa acestuia. 

La anchetă, autorul a declarat că a pătruns, prin forţarea unei uşi, într-o anexă a lăcaşului de cult, de unde a sustras pachete ce conţineau articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Prejudiciul cauzat prin

activitatea infracţională a fost de circa 6.000 de lei, fiind recuperat în proporţie de 90% şi restituit reprezentanţilor mănăstirii.  

„Cel în cauză a fost condus la sediul poliţiei, faţă de acesta fiind dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat. Prin operativitatea investigaţiilor desfăşurate,

poliţiştii au reuşit să readucă bucurie pe chipul copiilor greu încercaţi, oferindu-le un strop de fericire în preajma Crăciunului“, se preziza într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. Autorul nu a fost arestat, dispunându-se măsura controlului judiciar. 

La aşezământul monahal funcţionează, de ani de zile, un centru social pentru îngrijirea bătrânilor singuri şi a copiilor cu care soarta nu a fost generoasă. Aici, ei beneficiază de toate cele necesare unei vieţi cât mai aproape de ceea ce înseamnă normalitate, fiindu-le asigurată şi şcolarizarea, ei

urmând cursurile la unităţile de învăţământ din comună. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Judecaţi pentru „inginerii“ cu subvenţii şi angajări fictive. Cum să obţii oneros vreo 300.000 de euro

Şofer băut, salvat de poliţişti de la o moarte cruntă. Era captiv în maşina cu care intrase într-un stâlp şi luase foc

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite