„Sicrie pe roți” pe șosele. Un sfert dintre mașinile verificate în Neamț, „pericol iminent de accident”

0
Publicat:

Sute de hârburi, care erau un pericol iminent de accident, au fost descoperite în Neamţ în timpul verificărilor efectuate de inspectorii de la Registrul Auto Român, fiind dispuse sancţiuni. Acestea au constat în amenzi contravenționale, retragerea certificatelor de înmatriculare, în destule cazuri mașinile au fost imobilizate.

Verificările RAR au dus la identificarea unor mașini cu probleme tehnice FOTO rarom.ro
Verificările RAR au dus la identificarea unor mașini cu probleme tehnice FOTO rarom.ro

Anul trecut, Registrul Auto Român a verificat în trafic, conform unui comunicat recent emis, 76.440 de vehicule la nivelul întregii ţări. În urma controalelor, inspectorii instituţiei au constatat că aproape jumătate dintre ele, 45,04%, aveau deficienţe tehnice majore şi reprezentau pericol, motiv pentru care au fost declarate neconforme.

Pe şoselele din judeţul Neamţ au fost verificate, pe parcursul anului trecut, 2.155 de vehicule. Dintre acestea, 81,44% prezentau diferite neconformităţi tehnice sau legate de acte şi 503 (23,34%) prezentau pericol iminent de accident. În 10% din cazuri s-au constatat deficienţe în ceea ce preveşte poluarea.

„Din totalul autovehiculelor oprite, 3,25% aveau probleme legate de identificare şi 2,46% aveau ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfăşurate de RAR cu Poliţia Rutieră au fost aplicate 1.209 amenzi contravenţionale şi au fost retrase 843 de certificate de înmatriculare“, se arată în comunicatul RAR, citat de „Ştri Neamţ.ro“.

La nivel de ţară, cele mai multe neconformităţi au fost constatate la instalaţiile electrice de iluminare-semnalizare (27,62%), emisiile poluante (22,65%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (13,86%), vizibilitate (12,6%) şi şasiu şi elemente ataşate şasiului (11,85%). Probleme la sistemul de frânare au fost depistate la 5,71% dintre autovehiculele controlate.

„Inspectorii RAR au depistat şi vehicule cu defecţiuni la sistemele de frânare, direcţie sau la punţi şi fuzete, considerând că 5.262 prezentau pericol iminent de accident. În 2022, au fost aplicate 25.690 de sancţiuni, au fost retrase 21.854 de certificate, imobilizate 264 de vehicule şi 408 ITP-uri au fost anulate“, se arată în comunicatul RAR.

Reprezentanţii Registrul Auto Român atrag atenţia că rezultatele controalelor desfăşurate în trafic pe parcursul anului trecut nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR - Poliţie opresc pentru verificări doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecţiuni.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite