Șef nou la CJ Neamţ, în locul fugarului Arsene: un fost profesor la școala de activiști comuniști „Ştefan Gheorgiu“

0
Publicat:

Noul şef al CJ Neamţ, în locul fugarului Arsene, care a plecatt din țară după condamnarea la închisoare, pentru corupție, este un fost profesor de la academia comunistă „Ştefan Gheorghiu“.

Ion Asaftei (în dreapta imaginii), alături de vicele Adrian Păduraru FOTO CJ Neamț
Ion Asaftei (în dreapta imaginii), alături de vicele Adrian Păduraru FOTO CJ Neamț

Vicepreşedintele CJ Neamţ, Ion Asaftei, a fost ales, la finalul săptămânii trecute, ca şef interimar al legislativului nemţean, după ce controversatul Ionel Arsene a fost demis, urmare a condamnării pentru săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, pe 10 martie 2023, la 6 ani şi 8 luni de detenţie.

Arsene a fugit din ţară, se pare în Italia, astfel că a fost convocată o şedinţă a CJ pentru stabilirea succesorului. La aceasta nu au participat consilierii judeţeni liberali, care sunt minoritari în legislativ. În cadrul şedinţei, a fost stabilit şi un nou vicepreşedinte: Adrian Păduraru, consilier PSD. Celălalt este Dragoş Chitic, fost primar la Piatra Neamţ.

„Acest vot înseamnă un vot de deschidere, un vot care înseamnă mult în sensul în care pe mine mă obligă să fiu un om deschis faţă de cei care m-au votat şi faţă de cei care nu m-au votat. Noi, cei din coaliţie, avem un singur gând, să realizăm dezvoltarea şi modernizarea judeţului. Să-l înfrumuseţăm“, a declarat noul președinte.

La 70 de ani, Ion Asaftei este preşedintele Partidul Alianţa Liberalilor şi Democraţilor Neamţ, un apropiat al fostului premier şi lider PNL, Călin Popescu Tăriceanu. A mai fost vicepreşedinte al CJ Neamţ, între 2016 şi 2020. În perioada comunistă a lucrat ca strungar, la o fabrică din Bucureşti, a absolvit Facultatea de drept şi are un master în Ştiinţe Europene.

A fost profesor la academia ce purta numele militantului socialist Ştefan Gheorgiu, care pregătea cadrele regimului totalitar ceauşist. După 1990, s-a întors pe plaiurile natale, în Neamţ, deschizând „Hanul Răzeşilor“ la Tupilaţi (unde i-a fost oaspete de nenumărate ori Călin Tăriceanu), lângă mai celebrul „Hanul Ancuţei“, descris de Sadoveanu.

„Am crescut cu convingerea că sângele de răzeş mă obligă să fiu demn, să ascult glasul durerii şi al neputinţei, să încerc să las ceva durabil în urma mea, care să ducă mai departe nemurirea numelui de Asaftei. Cum se întâmpla pe atunci, în anii 70, adolescenţii plecau în lume, căutând să îşi câştige pâinea pe unde dădea Dumnezeu. Astfel am ajuns în capitală, unde nu mi-a fost ruşine să muncesc, în paralel urmând şi şcoala, întâi liceul, apoi, mai târziu facultatea, pregătindu-mă astfel pentru marile confruntări cu viaţa“, nota noul şef al CJ, pe Ionasaftei.ro/despre-mine.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite