Răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Martori intimidaţi de suspectul dintr-un dosar penal, care a comis șase infracțiuni

0
Publicat:

Deşi era cercetat în stare de libertate, un individ din judeţul Neamţ şi-a agravat situaţia, fiind arestat pentru că s-a manifestat violent împotriva a doi martori care au dat declaraţii în dosarul ce-l viza.

Arestarea a fost dispusă pentru comiterea a șase fapte FOTO Arhiva Adevărul
Arestarea a fost dispusă pentru comiterea a șase fapte FOTO Arhiva Adevărul

Cercetările în acest caz au demarat zilele trecute, când un nemţean din Bucium, comuna Valea Ursului, a sesizat poliţiştii de la Secţia Rurală Ion Creangă, că geamurile de la locuinţă i-au fost sparte. Făptaşul a fost identificat, fiind cercetat pentru comiterea, în timp record, a nu mai puţin de şase infracţiuni.

În urma cercetărilor efectuate de anchetatori, a rezultat că doi bărbaţi din Bucium, unul de 48 de ani (cel rămas fără ferestre) şi celălalt, în etate de 65 de ani, au fost audiaţi de către poliţişti într-o speţă în care un consătean, de 46 de ani, are calitatea de suspect, fiind învinut de săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

La mijlocul acestei săptămâni, cei trei s-au întâlnit la o cârciumă din sat, iar lucrurile au degenerat. „Bărbatul de 46 de ani ar fi tulburat ordinea şi liniştea publică, adresând ameninţări cu acte de violenţă celorlalţi doi bărbaţi, motivat de faptul că au dat declaraţii în dosarul penal, în care are calitatea de suspect“, a comunicat Poliţia Neamţ.

Cel în culpă a fost reţinut, fiind acuzat de lovire sau alte violente, tulburarea ordinii şi liniştii publice, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei raportat la infracţiunile de ameninţare, violare de domiciliu şi distrugere. Pe data de 24 ianuarie 2024 a fost prezentat instanţei de judecată, magistraţii hotărând arestarea preventivă.

În aceeaşi postură se află şi doi nemţeni din municipiul Roman, care şi-au pierdut libertatea în urma unei infracţiuni petrecute în triajul gării din oraşul de la malurile Moldovei şi Siretului. În plină zi, ei au atacat un bărbat de 41 de ani, iar prin violenţă l-au deposedat de o sumă infimă. Prejudiciul mic nu a constat un impediment pentru a fi arestaţi.

„Poliţiştii au depistat persoanele bănuite de comiterea faptei, cu vârste de 23, respectiv 30 de ani, ambii din Roman. Aceştia, prin punerea persoanei vătămate în imposibilitatea de a se apăra i-ar fi sustras suma de 6 lei şi un telefon mobil. Instanţa a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile“, a transmis Poliţia Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite