Raport final și „răsturnare de situație” în cazul morții Sharei, eleva olimpică care a sfârșit în casa unui băiat din Neamț

0
Publicat:

Raportul final al Serviciului Județean de Medicină Legală Neamț în cazul morții Sharei, eleva olimpică care a sfârșit în casa unui băiat din Neamț, arată că fata nu întretinuse relații sexuale cu tânărul și că decesul violent a survenit pe fondul unei hemoragii masive cauzate de droguri.

Shara a plecat de acasă împreună cu o prietenă și a murit pe 31 iulie 2023. FOTO Facebook
Shara a plecat de acasă împreună cu o prietenă și a murit pe 31 iulie 2023. FOTO Facebook

Moartea „s-a datorat insuficienței cardio-repiratorii acute, consecinţa unei intoxicaţii acute cu 4-METHYLMETCHATINONA (mefedronă), cu vasoplegie toxică consecutivă și hemoragie generalizată prin diapedeză, exteriorizată secundar”, se arată în raport.

În sângele recoltat de la cadavrul elevei nu s-a identificat alcool etilic.

Același raport arată că minora era virgină din punct de vedere anatomic. 

„Raport final și răsturnare de situație în cazul de la Piatră Neamț. Fata cunoscută cu numele de <<Shara>> a murit misterios în dormitorul unui băiat ce-l cunoscuse pe Internet și care i-a furnizat droguri de mare risc, iar în cele din urmă fata a decedat din pricina unei hemoragii masive. Raportul final SJML arată că față NU intretinuse de fapt relații sexuale cu acest individ iar decesul a fost cauzat de o reacție puternică și generalizată produsă de drogurile de mare risc administrate. Stopul respirator a fost cauza finală tanatogeneratoare”, explică avocatul Adrian Cuculis.

Shara a murit în urmă cu aproape o jumătate de an, pe 31 iulie 2023 și tot de atunci a fost deschisă o anchetă.

„De precizat că dintre toți cei care au fost arestați în cauza , niciunul nu se mai află în arest preventiv și nici la domiciliu, având în vedere trecerea celor 180 de zile de arest iar codul de procedura nu permite o durata mai mare până la trimiterea în judecată” mai precizează avocatul Adrian Cuculis.

„Noapte bună, sunt ruptă” 

Fata a plecat de acasă, duminică, 30 iulie, împreună cu prietena ei. Trebuia să ajungă la o conferinţă internaţională de debate-uri organizată de elevii din Neamţ. A fost luată de la gară de Mateo, cu care s-a plimbat prin oraș și cu care, într-un final, a ajuns în casa lui din Dumbrava Roșie. Acolo, adolescenta avea să își trăiască ultimele ore din viață.

Ultimul mesaj pe care Shara i l-a trimis mamei sale a fost „Noapte bună, sunt ruptă”. 

Shara nu a ajuns niciodată în camera de hotel, acolo unde îi indicase mamei că stă împreună cu prietena ei.

În miezul nopţii, părinții Sharei au primit vestea cumplită că fiica lor este moartă. Primul lucru la care rudele fetei s-au gândit a fost că tânăra a fost drogată fără voia ei și violată. 

Părinții Sharei tânjesc de aproape șase luni si afle adevărul cu privire la întâmplat cu copila lor, o elevă eminentă care avea mii de visuri și planuri de viitor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite