Pompierii din Tarcău, lăsaţi fără maşină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoutilitara din Tarcău stă blocată în curtea unui service
Autoutilitara din Tarcău stă blocată în curtea unui service

Voluntarii nu pot interveni în situaţii de urgenţă de patru luni. Autoutilitara pompierilor este ţinută forţat pe dreapta deoarece asiguratorul Carpatica Asig SA refuză să achite daunele produse în urma unui accident.

Pe 18 octombrie 2009, maşina Nissan Navara aparţinând Consiliului Local Tarcău a fost implicată într-un accident provocat de un alt şofer de pe stradă. Reparaţiile ulterioare au fost facturate la 23.446,27 lei fără TVA, însă firma de asigurări refuză să dea banii.

„Nu ne-a contactat nimeni“

Reprezentanţii firmei de asigurări au calculat nota considerând că accidentul s-a produs din culpa comună a celor doi şoferi implicaţi în accident.

„Valoarea daunei, de 4.776,28 lei, a fost stabilită prin deviz DAT, care are la bază oferta de preţ de la furnizorii autorizaţi“, ne-a declarat Samson Andreea, director al sucursalei zonale Carpatica Asig SA.

Reprezentanţii Primăriei refuză să accepte culpa comună atâta vreme cât, susţin ei, nu sunt vinovaţi. „Şoferul autoutilitarei noastre conducea în mod regulamentar şi a evitat pe cât posibil coliziunea frontală cu celălalt autoturism, virând la maximum dreapta. Astfel, maşina a fost scoasă de pe partea carosabilă, dar nici aşa nu s-a putut evita întru-totul accidentul“, a spus primarul din Tarcău, Iulian Găină. Tot el susţine că deciziile asiguratorului au fost luate fără a se efectua din partea lor verificări la faţa locului.

„Ne surprinde faptul că nu a vizitat nimeni autoutilitara în timpul reparaţiilor şi nici nu ne-a contactat în timpul derulării acestui litigiu“, se precizează într-o adresă a primăriei trimisă asiguratorului. Absenţa autoutilitarei îi împiedică pe voluntarii pompieri să intervină rapid în situaţii de urgenţă. „La incendiul din munţi, în care patru persoane aproape au ars de vii, în dimineaţa de 21 ianuarie, dacă aş fi avut maşina, ajungeam cu cel puţin o oră şi jumătate mai repede şi poate salvam măcar viaţa tânărului care a decedat, apoi, la Bucureşti, din cauza rănilor şi a gerului“, a spus în final primarul Iulian Găină. Maşina nu poate fi scoasă de la service până când nu se achită valoarea reparaţiilor.

Daune de 10.000 de lei în fiecare lună
Primăria Tarcău a chemat în instanţă firma asiguratoare şi a solicitat achitarea integrală a daunelor plus penalităţi de 10.000 de lei pe fiecare lună în care nu va putea folosi maşina. Litigiul a fost înregistrat la Judecătoria Bicaz. Cele două părţi din proces nu s-au înţeles asupra valorii daunelor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite