Polul frigului de Joia Mare, în România. Minus 24 grade Celsius, înregistrate la staţia meteo de pe Ceahlău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pe Ceahlău, iarna nu se dă dusă FOTO MeteoRomania.ro
Pe Ceahlău, iarna nu se dă dusă FOTO MeteoRomania.ro

O temperatură anormală pentru perioada actuală s-a resimţit în această dimineaţă pe Ceahlău, din cauza vântului indicele de răcire fiind extrem de mic

În dimineaţa zilei de Joi Mari, 21 aprilie 2022, în masivul Ceahlău, acolo unde stratul de zăpadă încă are 70 de centimetri, a fost marcat un record în ceea ce priveşte temperatura resimţită în ţară, una anormală pentru perioada aceasta. 

La Staţia meteo de pe vârful Toaca, la ora 08.00, indicele de răcire era de -24 grade Celsius, din cauza vântului puternic. În acest top meteorologic, urma zona munţilor Călimani, unde temperatura resimţită de corpul uman era de -22 de grade, iar la vârful Omu, -20 grade Celsius. 

În Ceahlău, la ora menţionată, valoarea reală era de -6 grade Celsius, 3 erau în Piatra Neamţ, patru la Târgu Neamţ şi Roman. Şi în aceste zone, tot din pricina rafalelor de vânt, indicele de răcire făcea ca valorile să fie cu câteva grade mai mici. 

Dincolo de acest aspect, meteorologii anunţă că vremea va intra într-un proces de încălzire, fiind foarte frumos în prima zi a Paştilor. 

Cu începere de vineri, 22 aprilie, în zona Moldovei vor fi în jur de 17 grade Celsius, chiar mai mult în unele zone, în timp ce minima nocturnă ajunge la 3 grade Celsius. 

O zi urâtă, din punct de vedere meteo, va fi cea de sâmbătă, 23 aprilie, când prognoza arată că va fi aceeaşi temperatură ca vineri, dar va ploua. 

În noaptea de Înviere, 23 aprilie, mercurul din termometre coboară până la 7 grade Celsius, fiind anunţate şi precipitaţii, dar nu importante cantitativ. 

În prima zi de Paşti, duminică, 24 aprilie, va fi vreme nesperat de bună. Norii se risipesc, iar maxima tinde spre 21 grade Celsius. 

Cea mai caldă zi pare a fi cea de luni, 25 aprilie, când se preconizează maxime de circa 25 grade Celsius. Totuşi, după cum prevăd meteorologii, după orele prânzului ar putea fi furtuni violente, cu tunete şi fulgere. 

Ploi sunt aşteptate şi marţi, 26 aprilie, tot după amiază, la o maximă în scădere până la 21 grade Celsius. După lăsarea întunericului vor fi 11 grade Celsius. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Eliberarea pe cauţiune a unui „băiat deştept” din Neamţ, pentru o sumă record, refuzată de judecători

Sancţiune maximă pentru un nemţean acuzat de cruzime faţă de animale. Ce i-a făcut unui biet căţel

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite