Cum au „falimentat“ procurorii DIICOT o afacere pusă la cale într-un apartament. Ce au găsit acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cultura de cannabis a fost descoperită într-o locuinţă FOTO Poliţia Română
Cultura de cannabis a fost descoperită într-o locuinţă FOTO Poliţia Română

Percheziţiile efectuate de procurorii DIICOT şi poliţişti au dus la descoperirea unei afaceri ilicite într-un apartament din Neamţ, acolo fiind înfiinţată o cultură de cannabis.

Poliţişti şi procurori din cadrul Direcţiei de Investigarea a

Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au descoperit o afacere ilegală pusă la cale de un individ din Piatra Neamţ. Pe 19 aprilie 2022, au acţionat pentru combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri de risc. 

Din cercetări a reieşit că un bărbat, în vârstă de 45 de ani, din Piatra Neamţ, a înfiinţat o cultură de cannabis „indoor“, în apartamentul său şi ar fi comercializat stupefiantele, în judeţul Neamţ, către diverşi consumatori. 

„În urma a două percheziţii, poliţiştii au descoperit şi ridicat, în vederea indisponibilizării, 11 plante de cannabis, în cantitate totală de aproximativ 2 kilograme, aproximativ 150 de grame de muguri de cannabis, un recipient din sticlă, care conţine aproximativ 20 de grame de cannabis“, se

arată într-un comunicat al Poliţiei Neamţ. 

La descinderi, anchetatori au mai găsit trei recipiente, care conţineau urme de fragmente vegetale cu aspect de cannabis, aproximativ 250 de mililitri de ulei de cannabis, 30 de seminţe de cannabis, 30 de kilograme de îngrăşământ şi 15 litri de substanţe lichide pentru accelerarea procesului de creştere a plantelor. 

De asemenea, au fost ridicate două ventilatoare, un cort, două lămpi cu ultraviolete şi un telefon mobil. Persoana în cauză au fost condusă la sediul Direcţiei de Investigarea a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Neamţ, pentru audieri. În baza probatoriului administrat, faţă de aceasta, procurorul a dispus măsura reţinerii, pentru 24 de ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc în formă continuată şi deţinere, fără drept, de droguri de risc. 

Urma ca, în această seară, suspectul să fie prezentat magistraţilor de laTribunalul Neamţ, fiind formulată o cerere de arestare preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor menţionate. La activităţile din acest dosar au participat cadrele de la Inspectoratului de  Poliţie Judeţean şi de la Inspectoratul de Jandarmi Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Corupţia încheie cariera unui primar longeviv. Gavril Lupu conducea comuna Hangu din Neamţ din 2000

Mari nereguli la spitalul unde zece oameni au ars de vii. Ce a constatat ISU

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite