Poliţist din Neamţ, record la donarea de sânge. Din 2001, Dan Vasiliu a ajuns la recoltarea cu nr. 100

0
0

O sută de donări de sânge are la activ un poliţist din Neamţ, care este donator din anul 2001. Dan Vasiliu a atins borna cu numărul 100 în ziua de miercuri, 15 noiembrie 2022, la Spitalul Roman.

Dan Vasiliu, în momentul recordului FOTO Facebook
Dan Vasiliu, în momentul recordului FOTO Facebook

Despre cele petrecute la Roman, o „prefaţă“ a fost făcută publică pe contul de Facebook al Sindicatul Europol Neamţ, în care se precizează: „Miercuri, 16 noiembrie, un polițist din Neamț, Vasiliu Dan, va dona sânge a suta oară! Vă daţi seama? 50 de litri de sânge din venele omului Vasiliu Dan au salvat şi salvează încă, poate, sute de vieţi, cine ştie, poate mii!“

Poliţistul a detaliat ce îl îndeamnă, de ani şi ani, pentru a face aceste gesturi altruiste. Spune că fiecare dintre noi, cei sănătoşi, trebuie să fim conştienţi de faptul că cineva, poate un apropiat, are nevoie de sânge, pentru o situaţie medicală gravă. Mai susţine că, după donări, se simte mai bine şi a devenit „o dependenţă, obişnuinţa sa“.

„Sunt un donator fidel. E un gest pe care-l fac astăzi pentru a suta oară. Am început să donez sânge în anul 2001, când cineva apropiat mie a avut nevoie de lichidul vital, pentru o operaţie. Şi de atunci, periodic, mă prezint la donare. Mă rog lui Dumnezeu să pot face acest lucru până la pensionare“, a declarat Dan Vasiliu.

Asistenta şefă a Punctului de donare de la Roman, Daniela Apetrei, a menţinat că este nevoie, în ultima vreme, de o cantitate de sânge mai mare. Numărul donatorilor a fost în scădere din cauza pandemiei, dar şi a îmbătrânirii populaţiei, iar despre poliţistul menţionat nu are decât cuvinte de laudă.

În tinereţe, agentul Dan Vasiliu a lucrat şi în presa din Neamţ, la ziarele Monitorul, Ceahlăul, Realitatea, posturile TV CNS şi Roman 24. „Dumnezeu, cu siguranţă, cunoaşte câţi semeni de-ai noştri trăiesc datorită lui Vasiliu Dan, câţi copii s-au născut pentru că le-a salvat vieţile mamelor, câţi nepoţi se bucură de bunicii lor pentru că el a donat sânge, toată viaţa“, mai arată Europol.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri