Piatra Neamţ: UE trimite săracilor lapte parf și macaroane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 7.000 de pietreni considerați defavorizați vor primi începând de la 1 septembrie un nou stoc de ajutoare alimentare oferita gratuit de Uniunea Europeană.

Dacă anul trecut exista programul „făina și zahărul de la UE", anul acesta europenii și-au lărgit gama de produse pentru săraci și oferă în plus paste făinoase, biscuiți și lapte praf.

Datele furnizate de reprezentanții municipalității arată clar că numărul șomerilor care urmează să beneficieze de ajutoare alimentare s-a mărit de trei ori.

Dacă anul trecut am avut 7.000 de persoane, din care numai 10% erau șomeri, acum proporția acestora este de 30 de procente. Sunt așteptați și pensionarii cu venituri mai mici de 400 de lei, persoanele cu handicap și cei care beneficiază și de ajutor social", a declarat Ludmila Armașu din cadrul Serviciului Comunicare.

14 kilograme de făină albă, șapte de mălai, trei kilograme de paste făinoase, unul de zahăr, un altul de biscuți și de lapte praf pot umple cămara unui pietrean cu venituri mici dacă se adresează centrelor de distribuție din fiecare primărie în parte.

Săraci și mândri

Reprezentanții Primăriei Piatra Neamț își doresc ca în acest an campania de acordare a ajutoarelor din partea UE să atragă mai mulți interesați. Deși au fost oferite gratuit, anul trecut zeci de tone de făină au zăcut luni întregi în depozitele de la Podoleni.

 „Noi nu putem înţelege fenomenul. Au venit cam jumătate din cei care aveau dreptul să ridice aceste alimente. Cei drept, s-au plâns de multe ori că sunt jenaţi să-şi recunoască statutul social", explica fenomenul Ana Şuteu, reprezentantul Biroului de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Piatra Neamţ.

Cu greu am ajuns să terminăm stocurile pe care le-am avut de împărțit în campania precedentă. Angajații din Primăriei au fost din ușă în ușă la cei care aveau drept de a ridica alimentele pentru a le da personal. Anul acesta nu vom mai putea face acest lucru pentru că suntem din ce în ce mai puțini la număr", a completat Ludmila Armașu.

Municipalitatea așteaptă sosirea acestor tone de alimente în cursul acestei săptămâni, urmând să facă publice și centrele de distribuție unde vor fi așteptați  beneficiarii programului.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite