Piatra Neamţ: Actori de la Odeon în Festival

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din timpul spectacolului "În container"
Imagine din timpul spectacolului "În container"

Pentru a doua zi consecutiv, pe scena Festivalului de Teatru Pledez pentru tine(ri) vor urca actori ai Teatrului Odeon Bucureşti.

În seara aceasta, de la ora 18.00, vor juca piesa „În container" de Constantin Cheianu, regia fiind semnată de Cristian Ban, iar scenografia de Cristina Milea. Distribuţia este formată din Mihai Smarandache, Marius Damian, Dimitrii Bogomaz, Gabriel Pintilei, Relu Poalelungi, Irina Mazanitis.

Textul piesei pleacă de la întâmplări adevărate trăite de români care au fost nevoiţi să imigreze ilegal ascunşi în containere. „Este primul text «documentar» pe care l-am scris, toate faptele relatate în piesă se bazează pe evenimente reale, iar personajele au prototipuri în viaţa reală", precizează autorul Constantin Cheianu.

Programul festivalului va continua, de la ora 22.00, cu spectacolul „Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia" de Matei Vişniec, regia Anca Bradu, asist. univ. dr. Diana Fufezan, jucat de actori de la Universitatea „Lucian Blaga" Sibiu în colaborare cu Teatrul Naţional „Radu Stanca" Sibiu. Intrarea la acest spectacol este liberă.

Marţi, 26 octombrie, reprezentaţia de la ora 17.00 aparţine actorilor de la Teatrul Figura Studio din Gheorgheni, care vor juca în spectacolul „Playground" de Bozsik Yvette. La ora 20.00, scena se va muta de la Teatrul Tineretului la Club Tonique, unde studenţii Universităţii „Babeş-Bolyai" Cluj-Napoca vor juca „Irma Grese: un înger al morţii" după „Angel: A Nightmare in Two Acts" de Jo Davidsmeyer, avându-i ca regizori pe Diana Buluga şi Cristian Pascariu. Şi la acest spectacol intrarea este liberă.

Festivalul revine pe scena Teatrului Tineretului, la ora 23.00, unde actorii Teatrului „Andrei Mureşanu" din Sfântu Gheorghe vor juca „Poveşti de familie" de Biljana Srbljanovic, în regia lui Cristian Ban.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri