O șoferiță de 16 ani, care conducea o maşinuţă, a ajuns în curtea unei locuinţe din Neamţ

0
Publicat:

O șoferiță de 16 ani, care conducea o maşinuţă, a ajuns în curtea unei locuinţe din Neamţ. Ea s-a tamponat cu un autoturism care circula din sens opus pe Drumul Naţional 15.

Adolescenta de la volan a fost rănită FOTO Poliția Neamț
Adolescenta de la volan a fost rănită FOTO Poliția Neamț

Accidentul în care adolescenta, pe lângă spaima pe care a trăit-o, a suferit leziuni, s-a petrecut pe data de 27 iulie 2023, în jurul orei 19.00, la Pângăraţi (Neamț), pe drumul naţional care face legătura dintre oraşele Piatra Neamţ şi Bicaz. În urma tamponării, motociclul condus de adolescentă a ajuns într-o curte.

„Din primele cercetări efectuate a reieşit că în timp ce o minoră, de 16 ani, din Pîngăraţi, conducea un motociclu pe un sector de drum, ar fi pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un autoturism care circula din sensul opus. În urma impactului, motociclul a fost proiectat în curtea unui imobil“, a declarat inspector Ramona Ciofu.

Fata se afla la volanul unui autovehicul marca Chatenet, încadrat ca fiind „motociclu“. În acest caz, poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă, în vederea stabilirii cauzelor şi condiţiilor în care a avut loc evenimentul rutier de pe drumul naţional menţionat.

Trebuie precizat că adolescenţii pot avea permis de la 16 ani pentru anumite categorii de vehicule. Între acestea se regăsesc motociclicuri, mopede, motociclete uşoare sau cvadricicluri. Poliţiştii atrag atenţia tinerilor că lipsa de experienţă conduce la accidente şi le recomadă să conducă cu prudenţă, să respecte regulile şi viteza maximă admisă tipului de vehicul utilizat.

Tot pe data de 27 iulie 2023, dar în jurul orei 15.00, la Secuienii Noi, pe Drumul European 85 s-a produs un alt accident de circulaţie. Au intervenit mai multe echipaje de pompieri cu o autospecială de stingere şi modul de descarcerare, o ambulanţă SMURD, plus două autosanitare de la Serviciul de Ambulanţă.

„Cadrele Poliţiei municipiului Roman au fost sesizate cu privire la producerea unui eveniment rutier pe DN-2, la Secuienii Noi. În timp ce un bărbat de 37 de ani conducea o autoutilitară, ajuns la intersecţia cu DN-2/E85 a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un tânăr domiciliat în judeţul Bacău. A rezultat rănirea tânărului de 19 ani şi a altor doi pasageri, de 17 ani, respectiv 67 de ani“, a transmis Poliţia Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite