Nenorociri care au făcut ca locul numit acasă să nu mai fie „acasă“. Zile sumbre de Crăciun pentru unii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O locuinţă a fost transformată în scrum, la Răuceşti. FOTO ISU Neamţ
O locuinţă a fost transformată în scrum, la Răuceşti. FOTO ISU Neamţ

În prima zi a Crăciunului şi în Ajunul sărbătorii, două incendii de mare amploare au distrus două gospodării din Neamţ.

Sărbătoarea Crăciunului 2021 este tristă pentru două familii din judeţul Neamţ, incendii de mare amploare lăsându-le fără locuinţe. 

În dimineaţa de sâmbătă, 25 decembrie,, la ora 04.17, prin apel la 112, pompierii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au fost solicitaţi să intervină pentru stingerea unui incendiu. 

S-a transmis că o casă din comuna Răuceşti a fost cuprinsă de flăcări, incendiul manifestându-se la acoperiş, cu posibilitatea propagării la întregul imobil. Au intervenit pompierii din cadrul Detaşamentului Târgu Neamţ cu două autospeciale de stingere şi o ambulanţă SMURD, împreună cu voluntari din cadrul serviciului din comună. 

Din păcate, casa nu mai este locuibilă, arzând acoperişul construit din astereală din lemn şi acoperit cu draniţă şi plăci de azbociment pe o suprafaţă de aproximativ 150 de metri pătraţi şi s-au deteriorat ale bunuri. ISU Neamţ a transmis că dezastrul a fost provocat de coşul de fum neprotejat termic faţă de materiale combustibile aflate în apropiere. 

În Ajunul Crăciunului, la ora 21.10, un alt incendiu a avut loc într-o gospodărie din comuna Alexandru cel Bun, în flăcări fiind o locuinţă particulară. La misiunea de stingere au fost trimise trei autospeciale din cadrul Detaşamentului Piatra Neamţ şi voluntari. Incendiul a afectat acoperişul unei vile, fiind riscul ca flăcările să se propage la întreaga clădire şi la anexele gospodăreşti aflate în apropiere. 

Intervenţia pompierilor a limitat pagubele, dar a ars acoperişul construit din astereală din lemn şi

acoperit cu draniţă pe o suprafaţă de aproximativ 70 de metri pătraţi. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza scânteilor căzute pe materialele combustibile.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Oameni rămaşi fără agoniseala de-o viaţă, în prag de Crăciun. Focul le-a distrus gospodăriile

Locotenentul „Împăratului“. Cine este singurul român de pe lista celor mai periculoşi infractori din Europa

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite