Un şofer care nu putea să vorbească, ajutor nesperat de la poliţişti. Ce păţise omul aflat departe de casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Problema de la maşina doljeanului a fost rezolvată de poliţişti FOTO ŞtiriNeamţ.ro
Problema de la maşina doljeanului a fost rezolvată de poliţişti FOTO ŞtiriNeamţ.ro

Doi poliţişti aflaţi în timpul serviciului au dat dovadă de altruism, ajutând în trafic un şofer care nu putea să vorbească

De-a lungul timpului, parte din cadrele Inspectoratului Judeţean de Poliţie Neamţ s-au remarcat şi în alt mod decât cel care implică exercitarea atribuţiilor. Au intervenit prompt, uneori când se aflau în timpul liber, în situaţii „delicate“, salvând oameni din case sau maşini în flăcări, acordând primul ajutor unor persoane cu afecţiuni medicale, etc. 

Ultimii de pe această „listă“ sunt agent principial Cătălin Mogoşan şi colegul său, agent Alexandru Ţăranu, din cadrul Serviciului Rutier al IJP Neamţ. Pare că au făcut ceva banal, dar nu-i deloc aşa, doar cei care au avut probleme în trafic putând aprecia la justa valoare o mână de ajutor dată exact atunci când trebuie. 

Pe data de 23 decembrie 2021, cei doi poliţişti erau în misiune, patrulând pe DN 15 (şosea care face legătura dintre Moldova şi Ardeal), în afara localităţii Bistricioara,

comuna Ceahlău. La un moment dat, au observat un autoturism staţionat în apropierea unei curbe, având puse în funcţiune luminile de avarie. 

Cătălin Mogoşan şi Alexandru Ţăranu au oprit autospeciala în apropierea maşinii conducătorului auto care avea necazuri, reuşind să  afle despre ce este vorba, chiar dacă şoferul autoturismului înmatriculat în Gorj avea probleme de comunicare, neputând vorbi. Şi nici nu putea să schimbe singur cauciucul spart. 

„Colegii noştri au tras pe dreapta, iar când s-au apropiat de maşina lângă care se afla bărbatul în

cauză au văzut că acesta făcuse pană şi avea nevoie de ajutor pentru a schimba roata. Fără să stea pe gânduri, l-au ajutat să schimbe anvelopa, astfel că la scurt timp şi-a putut relua deplasarea în cele mai bune condiţii. Cătălin şi Alexandru, suntem mândri de voi!“, a comunicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

Gorjeanul care a avut probleme tocmai în judeţul Neamţ în drumul său către Suceava a postat pe reţelele de socializare un mesaj de mulţumire, unul în care apreciază implicarea celor doi poliţişti,

spunând că, după o bună perioadă de timp, ei au fost singurii care au oprit şi l-au ajutat. 

„Vreau să le mulţumesc agenţilor de poliţie  Cătălin Mogoşan şi Alex Ţăranu (...). Nu pot să mă înţeleg cu nimeni pentru ajutor, pentru că am probleme de comunicare, iar după o perioadă bună de timp, ei sunt singurii care au oprit şi m-au ajutat să îmi reiau deplasarea, făcându-mi pana de la maşină.

Aceşti doi poliţişti au dat dovadă de spirit civic. Le mulţumesc şi le urez Sărbători fericite!“, citează ŞtiriNeamţ.ro, din mesajul şoferului. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Credinţe şi obiceiuri la poale de Ceahlău, acum peste un secol. „Dacă porcul grohăie la cea de întuiu hiuduitură, fata crede că se mărită în gâşlegile acele“

Oameni rămaşi fără agoniseala de-o viaţă, în prag de Crăciun. Focul le-a distrus gospodăriile

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite