Neamţ: A început goana după rechizite şcolare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ghiozdanele se aleg în funcţie de personajele desenelor animate sau cântăreţii preferaţi ai copiilor. Faţă de anul trecut, vânzările au scăzut cu 30%.

Ziua preferată a nemţenilor de a merge la cumpărături este cea de salariu, pentru a fi siguri că au bani destui să cumpere rechizitele necesare pentru copii.

Un set complet de obiecte şcolare costă aproximativ 200 de lei. „Am doi băieţi. Cel mare este în clasa a VI-a, iar cel mic e boboc acum. Fără vreo 400 de lei nu scap, dar asta numai dacă mă duc singură la cumpărături pentru că cel mic vrea de toate şi începe să plângă dacă îl refuz“, a spus Mihaela Cojocaru, secretară.

Tom şi Jerry în competiţie cu Hannah Montana

Dacă liceenilor nu le mai pasă de moda ghiozdanelor, bobocii de clasa I şi elevii de generală pun mare preţ pe tendinţe.
„Mihai intră acum în clasa I şi am început cumpărăturile pentru şcoală încă de la începutul lunii. Atunci am luat numai creioane şi acuarele. Acum, a venit rândul ghiozdanului şi a caietelor. Mi-a făcut listă de acasă şi trebuie să-i cumpăr neapărat ghiozdan cu Tom şi Jerry, că sunt preferaţii lui“, a declarat Irina Mancaş, funcţionar.

Dacă băieţeii vor caiete cu maşini sau personaje din desene animate, fetiţele rămân în continuare fane Hannah Montana. Deşi nu sunt foarte ieftine, caietele şi ghiozdanele cu astfel de personaje au mare succes în rândul elevelor şi părinţilor. „Cu cât sunt mai colorate, cu atât au mai multă priză mai ales la bobocei, iar părinţii le fac toate mofturile“, a spus librarul Anca Afloarei.

Faţă de anul trecut, vânzările au scăzut cu 30%, dar, spun librarii, numeroşi părinţi amână momentul rechizitelor în apropierea începerii anului şcolar.

Mai trebuie şi uniformă

„Sunt părinţi care vin chiar după ce începe şcoala ca să mai cumpere rechizite în funcţie de indicaţiile învăţătorilor. Acum cumpără penare şi ghiozdane, însă atunci vin cu lista de la şcoală şi completează necesarul“, a adăugat librarul Anca Afloarei. La cei 200 de lei pentru rechizite, părinţii trebuie să mai plătească încă pe atât pentru uniforma şcolară, pentru trening şi manuale.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite