Mesajul comunităţii evreilor din Piatra Neamţ la moartea lui Ariel Sharon: „Era un om puternic, asta impresiona”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriitorul Emil Nicolae, liderul comunităţii evreilor din Piatra Neamţ, regretă alături de membrii micuţei comunităţi, moartea fostului premier israelian Ariel Sharon.

Şi comunitatea evreilor din Piatra Neamţ a primit cu tristeţe vestea morţii lui Ariel Sharon, fostul prim-ministru al Israelului.

„Impresiona la Ariel Sharon că era un om puternic şi că a luat măsuri de pace. De la decizia din august 2005, când a ordonat dezafectarea coloniilor evreieşti din Fâşia Gaza, teritoriu redat apoi palestinienilor, au ieşit şi bârfele că l-ar fi ajuns blestemele rabinilor şi aşa a căzut la pat. Există şi acolo fanatici care  s-au arătat nemulţumiţi de această decizie. Ei spuneau că dacă era un om puternic, Ariel Sharon ar fi trebuit să spună <NU>, or’ el era om politic, iar în politică faci şi compromisuri”, spune liderul comunităţii evreilor din Piatra Neamţ. 

La ora actuală, în Piatra Neamţ comunitatea evreilor numără 140 de membri, cu tot cu cei căsătoriţi mixt. La început de secol XX, din cei 30.000 de locuitori ai urbei, comunitatea evreilor reprezenta circa 40%. O pondere şi mai mare a acestei comunităţi era la Roman, în perioada interbelică.

Ariel Sharon a murit astăzi

, 11 ianuarie, la vârsta de 85 de ani. Fostul premier al Israelului a suferit un atac cerebral şi a intrat în comă pe 4 ianuarie 2006. De atunci, a fost ţinut în viaţă cu ajutorul aparatelor.

________________________________________

Citeşte şi:

Ariel Sharon, în stare critică: „Acesta este sfârşitul“

Starea de sănătate a fostului premier israelian Ariel Sharon a continuat să se deterioreze în ultimele 24 de ore, rămânând critică, anunţă surse medicale citate de site-ul israelian Ynetnews.

Ţinerea în viaţă a lui Ariel Sharon, o „afacere” care costă, anual, jumătate de milion de dolari

Înrăutăţirea stării de sănătate în care se află fostul prim-ministrul israelian Ariel Sharon a dus la readucerea în faţa opiniei publice a mai multor probleme legate de etică, religie sau chiar financiare în ceea priveşte tratamentul care trebuie aplicat sau nu trebuie aplicat politicianului.

Opt ani  în comă: cum este ţinut în viaţă Ariel Sharon

Fostul premier israelian Ariel Sharon este ţinut în viaţă, de opt de ani, de un sistem complex de aparate care, până de curând, au asigurat funcţionarea tuturor organelor, precum şi de un sistem de hrănire care-i oferă substanţe nutritive esenţiale, potrivit cotidianului „The Telegraph”.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite