Lucrări pe Axa strategică 3 Piatra Neamţ - Bacău. Obiectivele proiectului de 32 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrări de supralărgire a drumui au începutla Trifeşti FOTO CJ Neamţ
Lucrări de supralărgire a drumui au începutla Trifeşti FOTO CJ Neamţ

Într-un amplu proiect regional, Axa strategică Piatra Neamţ - Bacău, au început lucrările de asfaltare, valoarea totală a investiţiei fiind de căteva zeci de milioane de euro

Consiliul Judeţean Neamţ a transmis că, datorită condiţiilor meteo favorabile din ultimele zile, a început execuţia lucrărilor de supralărgire a carosabilului şi realizarea fundaţiei pe un sector de drum din Trifeşti, localitate din imediata apropiere a şoselei europene E 85, fiind turnat primul strat de asfalt. 

Această porţiune face parte din cadrul proiectului „Axa rutieră strategică 3 Neamţ - Bacău - Reabilitare şi modernizare axa de transport Piatra Neamţ - Mărgineni - Făurei - Horia - Ion Creangă - Icuşeşti - limită judeţul Bacău“. 

Deocamdată, de la începutul acestei săptămâni, au fost realizate asfaltări pe o distanţă de 5 kilometri. 

Pe acelaşi tronson de drum, în localitatea nemţeană Trifeşti, se lucrează şi la reconstrucţia a trei poduri, care vor contribui la îmbunătăţirea condiţiilor de trafic şi la realizarea obiectivelor investiţiei regionale. 

Aceasta este asigurată, în proporţie de peste 90%, de o finanţare europeană. 

În acelaşi timp, la Trifeşti se lucrează şi la amenajarea intersecţiei cu DN15 D Piatra Neamţ - Roman. Prin proiect este prevăzută şi supralărgirea cu o nouă bandă de circulaţie a drumului naţional menţionat, până în localitatea Horia. Acest tronson va beneficia şi de iluminat stradal pe timp de noapte. 

Valoarea totală a proiectului de modernizare a celor 70 de kilometri  este de 165,7 milioane de lei, din care 151 provin din fonduri europene. În cadrul proiectului sunt incluse lucrări pentru 104 poduri şi podeţe, 18 kilometri de şanţuri betonate, 105 drumuri laterale ce vor fi amenajate pentru accesul la acest drum judeţean şi 2,5 kilometri de rigole pentru scurgerea apei. 

„Este un proiect complex, de importanţă regională, care va dezvolta judeţul nostru din punct de vedere economic! De aceea vreau ca lucrările să se realizeze cât mai repede cu putinţă şi în cele mai bune condiţii“, a declarat Ionel Arsene, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Probleme la adăposturile pentru populaţie în caz de război. ISU a depistat sute de deficienţe

Fabrică de ţigări de contrabandă descoperită într-un grajd din Neamţ. Prejudiciul estimat: 2 milioane de euro

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite