Jaf înscenat după o gaură-n buget la „păcănele“. Tânărul „inventiv” din Neamţ are acum dosar penal

0
Publicat:

Un individ din Neamţ a alertat aiurea anchetatorii, punând la cale un scenariu pentru a justifica pierderea unei sume consiste la jocurile de noroc. Planul i-a fost dejucat şi are necazuri penale.

Jocurile de noroc i-au cauzat probleme unui tânăr FOTO Arhiva Adevărul
Jocurile de noroc i-au cauzat probleme unui tânăr FOTO Arhiva Adevărul

Un nemţean de 18 ani, se pare căzut în patima „păcănelelor“ a ajuns în postura de a da cu „subsemnatul“ în faţa organelor de cercetare penală. I se trage de la cele petrecute pe data de 19 septembrie 2023, când a petrecut mai multe ore într-o sală de jocuri electronice din Târgu Neamţ.

Norocul nu i-a surâs, astfel că a ticluit un plan pentru a ieşi „onorabil“ după ce a jucat 12.000 de lei. Şi-a sunat o bunică, spunând că a fost jefuit, iar aceasta a alertat poliţiştii din Târgu Neamţ. A reclamat că nepotul a fost tâlhărit, în jurul orei 22.00, pe o stadă din oraş, fiind deposeda, prin violenţă, de un portofel în care avea 6.500 de lei.

„Poliţiştii au stabilit că, în cursul zilei de 19 septembrie, tânărul în cauză ar fi pierdut suma de aproximativ 12.000 de lei la jocuri de noroc, iar pentru ca membrii familiei sale să nu afle despre acest fapt ar fi  înscenat faptul că a fost tâlhărit“, a declarat inspector Ramona Ciofu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Neamţ.

În timpul cercetărilor, pentru a fi mai convingător în acel jaf înscenat, tânărul a susţinut că a suferit leziuni în timpul agresiunii, a fost transportat la spital, dar s-a dovedit că rănile au fost produse în alte împrejurări. Anchetatorii au decis ca nemţeanului să i se întocmească dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de inducerea în eroare a organelor judiciare.

Tot în acest an, o tâmpenie care a fost reclamată la 112, s-a soldat cu o amendă aplicată unui bărbat din Neamţ. Pe 10 iulie, în jurul orei 12.40, poliţiştii au fost sesizaţi de către un individ de 43 de ani, din Bălţăteşti, că după ce a plecat de la stâna unde lucrează, s-a speriat de prezenţa unui exemplar de urs, a fugit şi s-a rătăcit în pădure.

Pentru că era o situaţie care se putea termina cu consecinţe grave, a fost constituită o echipă de intervenţie, plecându-se în căutarea acestuia. Cercetările nu au dat roade, mai ales că bărbatul a revenit cu alte apeluri, comunicând alte locaţii. În cele din urmă s-a dovedit a fi o alertă falsă, ciobanul fiind găsit, beat straşnic, într-o cârciumă. A fost amendat cu 1.200 de lei.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite