Înfiorător! O fetiţă de trei ani, părăsită de mamă, a murit după ce unchiul a incendiat-o

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Transportată cu ambulanţa la un spital din Iaşi, victima nu a supravieţuit FOTO Adevărul.ro
Transportată cu ambulanţa la un spital din Iaşi, victima nu a supravieţuit FOTO Adevărul.ro

O fetiţă de doar 3 ani a decedat în condiţii înfiorătoare, după ce unchiul a incendiat-o din greşeală în momentul când a vrut să facă focul în sobă

Un incident înfiorător s-a petrecut în Neamţ, o fetiţă de doar trei ani pierzîndu-şi viaţa, decedând la o unitate sanitară din municipiul Iaşi, în urma unui incident neverosimil, care l-a avut ca autor pe un alt minor. Este al doilea caz mortal petrecut în  judeţ în decurs de doar câteva zile, ambele victime fiind copii. 

Copila locuia, împreună cu tatăl ei, în comuna Ştefan cel Mare, o localitate din apropierea oraşului Piatra Neamţ, după ce mama o părăsise. Pe data de 20 iunie 2021, ea rămăsese în grija bunicului, pentru că părintele ei era la serviciu, acasă fiind şi un alt minor de 7 ani, unchiul ei, fratele tatălui . 

La un moment dat, acesta a vrut să facă focul în bucătărie, folosind benzină dintr-o sticlă. Se pare că a turnat prea mult lichid inflamabil, iar în momentul când a aprins un chibrit, flăcările au cuprins hainele micuţei, care se afla chiar lângă sobă. 

Bunicul a fost cel care a sunat la 112, solicitând o ambulanţă, echipajul medical, după ce i-a acordat primile îngrijiri, transportând-o la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ. Din cauza stării foarte grave a pacientei, care suferise arsuri pe o mare suprafaţă a corpului, membre superioare şi inferioare, torace şi faţă, medicii menţeni au decis transferul la Spitalul de Copii Sfânta Maria din Iaşi. 

Eforturile pentru salvarea fetiţei de 3 ani au eşuat, ei fiindu-i afectae şi căile respiratorii, decesul survenind acum două zile. În acest caz, poliţia Neamţ a întocmit un dosar, iniţial pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă, iar apoi pentru ucidere din culpă. Anchetat este unchiul victimei, dar acesta nu va răspunde în faţa legii pentru fapta comisă, deoarece nu are vârsta răspunderii penale - 14 ani. 

Tot în Neamţ, un copil de 13 ani, înecat în timp ce era la scăldat, dar care a fost readus la viaţă după manevre de resuscitare efectuate de către un echipaj medical SMURD TIM, timp de aproximativ o oră, nu a supravieţui. Leziunile cerebrale suferite cât timp creierul nu a fost oxigenat, circa jumătate de oră, au fost foarte grave. Decesul băiatului din comuna Săvineşti a survenit pe data de 28 iunie 2021, la Spitalul Sfânta Maria Iaşi. Cu o zi înainte, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava era anunţat printr-un apel la 112, înregistrat în dispecerat la ora 14.15, pentru căutarea unei persoane dispărută, posibil înecată într-o captare de apă a unei foste balastiere situată aproape de cursul râului Bistriţa.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

O stâncă de sute de tone s-a prăbuşit în Ceahlău, din turnurile Ocolaşului Mic. Ipotezele Salvamont

Marsilia şi banda ei, principalii furnizori de droguri de mare risc ai Neamţului. Femeia a fost rearestată alături de soţ

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite