Final nefericit în cazul copilului înecat şi readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilul a fost scos din captarea de apă de către pompieri FOTO ISU Neamţ
Copilul a fost scos din captarea de apă de către pompieri FOTO ISU Neamţ

În cazul unui copil de 13 ani, înecat la scăldat, dar care a fost readus la viaţă după o oră de manevre de resuscitare, finalul nu a fost fericit

Un copil de 13 ani înecat în timp ce era la scăldat, dar care a fost readus la viaţă după manevre de resuscitare efectuate de către un echipaj medical SMURD TIM, timp de aproximativ o oră, nu a supravieţuit. Leziunile cerebrale suferite cât timp creierul nu a fost oxigenat, circa jumătate de oră, au fost foarte grave. 

Decesul băiatului din comuna Săvineşti, judeţul Neamţ, a survenit pe data de 28 iunie 2021. După ce a răspuns manevrelor de resuscitare, el a fost transportat la Spitalul Judeţean Neamţ, dar s-a decis tranferul la Iaşi, din cauza stării grave în care era, pentru acest lucru fiind solicitat un elicopter. 

Conform uzanţelor,  Poliţia Neamţ a deschis un dosar penal, dar nu sunt suspiciuni în ceea ce priveşte decesul. „Din primele cercetări efectuate a reieşit că minorul în vârstă de 13 ani, din localitatea Săvineşti, s-ar fi deplasat în locaţia respectivă pentru a înota. În cauză poliţiştii au întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de ucidere din culpă, cercetările fiind continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra Neamţ“, se arată într-un comunicat al IJP Neamţ. 

Pe 27 iunie, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Petrodava era anunţat printr-un apel la 112, înregistrat în dispecerat la ora 14.15, pentru căutarea unei persoane dispărută, posibil înecată. Se cerea ajutor calificat pentru un copil care, profitând de vremea frumoasă, plecase la scăldat, împreună cu alţi amici de vârsta lui. La un moment dat, acesta nu a mai ieşit la suprafaţă, astfel că cei care-l însoţeau au dat alarma. 

La locul indicat, o captare de apă a unei foste balastiere situată aproape de cursul râului Bistriţa, în comuna Săvineşti, s-au deplasat cadrele de la Detaşamentul Piatra Neamţ cu o autovehicul complex de intervenţie, o autospecială pentru scafandri şi o ambulanţă de terapie intensivă mobilă SMURD. Cum dimensiunea captării nu era prea mare, scafandrilor li s-a indicat cu precizie locul unde a dispărut băiatul, acesta fiind scos, dar nu mai prezenta semne vitale. Imediat a fost preluat de cadrele medicale ale ambulanţei de terapie intentivă, care au început manevrele de resuscitare, eforturile lor fiind încununate de succes după circa o oră de eforturi susţinute. 

„Copilul a fost preluat de membrii echipajului SMURD TIM, care au început imediat efectuarea manevrelor de resuscitare. Din fericire, pacientul a răspuns manevrelor de resuscitare (în jurul orei 15:45) şi va fi transportat la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Neamţ“, transmitea locotenent Irina Popa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ. 

Vă mai recomandăm să citiţi:  

Cumplit mod de răzbunare pe fosta iubită a unui tânăr orbit de gelozie. Ce infracţiuni foarte grave a comis

Cine sunt primele victime ale caniculei din România. Cum au murit doi bărbaţi, găsiţi de rude prea târziu

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite