Evaluare Naţională, topul judeţelor din Regiunea de Nord-Est la mediile de 10. Cine este liderul

0
0
Evaluarea computerizată va avea loc pe data de 24 iulie 2021 FOTO Adevărul.ro
Evaluarea computerizată va avea loc pe data de 24 iulie 2021 FOTO Adevărul.ro

Elevii care au susţinut examenul de Evaluare Naţională la şcolile din judeţele Regiunii de Nord-Est au obţinut 18 medii de 10

Primele rezultate la examenul de Evaluare Naţională 2021 atestă că în judeţul Neamţ s-au obţinut patru medii de zece, două dintre ele fiind ale unor absolvenţi de la Şcoala Alexandru Ioan Cuza din municipiul Roman. 

Celelate sunt ale unor elevi de la Şcoala  Nr. 2 Piatra Neamţ şi Şcoala Domnească din Târgu Neamţ. La fel ca şi în alţi ani, este posibil ca punctaj maxim să mai obţină şi alţi elevi, după corectarea eventualelor contestaţii, pentru că unele medii sunt cu câteva sutimi mai mici de zece. 

În ceea priveşte un clasament întocmit pe baza numărului de note maxime obţinute de absolvenţii din Regiunea de Nord - Est, Neamţul ar fi pe locul doi. Conduce judeţul Iaşi, acolo unde şapte elevi au medii de 10, iar pe trei este Bacăul şi Suceava, cu câte trei astfel de punctaje. Urmează Vaslui cu o singură medie maximă, iar Botoşani nu are niciuna. 

„Din cei 3.505 candidaţi înscrişi anul acesta la Evaluarea Naţională, 2.534 au obţinut note între 5 şi 10. Asta înseamnă un procentaj de 72,24%, mai mare ca cel de anul trecut, care a fost de 69,64%. După contestaţii există probabilitatea  să se obţină note mai mari şi procentajul să se modifice. În Neamţ, anul trecut au fost 21 de note de 10“, a declarat Mihai Obreja, inspector general al ISJ Neamţ. 

Şi în acest an, comunicarea rezultatelor s-a făcut anonimizat, atât în centrele de examen, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, evaluare.edu.ro, respectându-se normele privind protecţia datelor personale, una care-i privează pe elevii merituoşi de recunoaşterea valorii lor. Media generală obţinută la examenul de Evaluare Naţională are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a. Restul de 20% este reprezentat de media generală a celor patru ani de gimnaziu.

Repartizarea computerizată a absolvenţilor de clasa a VIII-a va avea loc pe 24 iulie. Completarea fişelor de înscriere are loc în perioada 16-22 iulie, iar părinţii trebuie să îsi anunţe intenţia de depunere a dosarului, prin telefon sau e-mail, în prima zi prevăzută în calendar pentru această etapă, pentru a fi realizată o planificare. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Tensiuni în PNL. Un prefect despre un fost prefect: „A colaborat cu Securitatea. O moralitate îndoielnică“

O stâncă de sute de tone s-a prăbuşit în Ceahlău, din turnurile Ocolaşului Mic. Ipotezele Salvamont

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite