Incendii cu urmări grave în Neamț. Un bărbat ars de viu, apartamente distruse şi persoane evacuate

0
Publicat:

Pompierii din Neamţ au avut, zilele trecute, destule intervenţii la incendii izbucnite în diverse localităţi. Un bărbat ars de viu, apartamente distruse şi persoane evacuate este sumbrul bilanţ.

Un bătrân a ars de viu în locuința cuprinsă de flăcări FOTO ISU Neamț
Un bătrân a ars de viu în locuința cuprinsă de flăcări FOTO ISU Neamț

Seria unor nedorite evenimente a început în prima zi a acestui sfârşit de săptămână, alarma sunând la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ în jurul orei 18.21. Printr-un apel la 112, s-a anunţat că a izbucnit un incendiu la o locuinţă situată la etajul unu, într-un bloc din comuna Săvineşti.

La locul indicat prin apelul la numărul de urgenţă, pe strada Tineretului, au fost trimise echipaje de pompieri din oraşele Roznov şi Piatra Neamt. Douăzeci de persoane s-au autoevacuat până la sosirea cadrelor ISU, iar alte şapte, printre ele fiind şi un copil, au fost scoase din imobil de către pompieri.

„Forţele de intervenţie au acţionat pentru localizarea şi lichidarea incendiului în urma căruia au ars mobilier, aparatură electrocasnică, materiale textile şi documente din locuinţa în care s-a produs incendiul şi s-au deteriorat o uşă, conductele de apă şi cablurile electrice din altă garsonieră învecinată“, a transmis ISU Neamţ.

Din cauza fumului şi a temperaturii ridicate, au mai fost afectate alte trei locuinţe, dar nicio persoană nu a suferit leziuni. Potrivit pompierilor, cauza probabilă de producere a fost un scurtcircuit electric. În aceaşi zi, la ora 17.30, un bărbat a fost găsit decedat, cu arsuri pe o mare suprafaţă a corpului, după ce un incendiu a izbucnit în locuinţa lui.

Tragedia a avut loc în comuna Pipirig. Ajunşi la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul s-a manifestat în interiorul unei camere, flăcările fiind stinse de consătenii victimei. În locul unde au izbucnit flăcările a fost descoperit cadavrul unui bătrân de 62 de ani. Nedoritul incident a fost cauzat de focul deschis în spaţii închise.

Tot la Pipirig, pe 20 decembrie anul trecut, flăcările au curmat viaţa a doi localnici, tată şi fiu, în vârstă de 70, respectiv 45 de ani. Incendiul a fost raportat la ISU în jurul orei 02.30, afectate fiind casa şi două anexe gospodăreşti. Încă din timpul intervenţiei se ştia că cei doi au ars de vii, cauza fiind sistemul de încălzire neizolat termic faţă de materiale combustibile.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite