Percheziţii la braconieri, făcute „la pont”. Arsenalul descoperit în timpul descinderilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Arme de vânătoare şi muniţie au fost confiscate. FOTO Poliţia Română
Arme de vânătoare şi muniţie au fost confiscate. FOTO Poliţia Română

Câteva percheziţii, care au fost efectuate la domiciliile unor persoane bănuite de braconaj şi de alte infracţiuni, s-au soldat cu capturi de arme şi muniţie

Plecând de la un „pont“, cadrele Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ, sub coordonarea unui procuror, au efectuat patru percheziţii, în comuna Brusturi, ele având efectul scontat.

Descinderi au fost la domiciliile unor bărbaţi, cu vârste cuprinse între 35 şi 52 de ani, care erau bănuiţi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, misiunea vizând creşterea gradului de siguranţă şi scoaterea din circuitul ilegal al unor arme de foc supuse autorizării, deţinute ilegal. 

„Poliţiştii au descoperit o armă de vânătoare, confecţionată artizanal, o armă neletală supusă autorizării, două lunete, un dispozitiv de tip «red point», 51 de cartuşe cu glonţ, trei cartuşe de vânătoare, 11 cartuşe confecţionate artizanal, 100 de bile de plumb de diferite dimensiuni, 20 de capse de iniţiere, patru bare de plumb, un cuţit de vânătoare şi o sabie construită artizanal“, se arată într-un comunicat emis, pe 28 decembrie 2021, de Poliţia Neamţ. 

Ancheta a stabilit că persoanele în cauză nu figurau ca deţinători legali ai bunurilor confiscate, fiind întocmit un dosar penal pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, în vederea probării întregii activităţi infracţionale a celor implicaţi. În activităţi au fost angrenaţi poliţişti din mai multe structuri, inclusiv luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Neamţ.

O altă misiune a cadrelor de la Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Neamţ a avut loc în zorii zilei de 22 decembrie 2021, la domiciliul unui patron din Pipirig şi la sediul firmei acestuia, fiind bănuieli că se comercializau articole pirotehnice periculoase. Acţiunea s-a soldat cu confiscarea a circa 22.000 de petarde şi artificii, deţinute ilegal.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

„Amprenta“ identificată în cazul flăcărilor de pe Pietricica. Incendiul care a îngrozit un oraş

Un şofer care nu putea să vorbească, ajutor nesperat de la poliţişti. Ce păţise omul aflat departe de casă

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite