Incendiator român extrădat în Germania. A pus focul în urma unui conflict între două grupări interlope

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

Nemţeanul de 35 de ani, din Grumăzeşti, care a incendiat o maşină în Germania, iar focul s-a extins la alte două autoturisme, provocând o pagubă de 60.000 de euro. El a fost capturat după o spectaculoasă descindere a „mascaţilor” Poliţiei Române.

Magistraţii de la Curtea de Apel Bacău au decis privarea de libertate pentru o perioadă de 30 de zile, de pe 14 octombrie, pînă la data de 12 noiembrie. În acest timp el trebuie extrădat şi predat autorităţilor judiciare din Germania.

„Admite cererea autorităţilor judiciare germane, respectiv Judecătoria Sectorială din Munchen şi dispune punerea în executare a mandatului european de arestare nr. 29/MEA din 4.10.2020, emis în dosarul în dosarul nr. ER II GS 8762/20 la data de 25.09.2020 pe numele persoanei solicitate Nechifor Viorel. În baza art. 109 alin. 3 în referire la art. 104 alin. 10 din Legea 302/2004 dispune arestarea provizorie a persoanei solicitate Nechifor Viorel pentru o perioadă de 30 de zile, cu începere de la data de 14.10.2020 şi pînă la data de 12.11.2020 inclusiv şi predarea acesteia către autorităţile judiciare germane.

În baza art. 230 Cod procedură penală dispune emiterea de îndată a mandatului de arestare“, conform Curţii de Apel Bacău. Decizia este definitivă. Suspectul a fost prins cu „mascaţii“, pe 3 octombrie, la locuinţa sa din Grumăzeşti, după ce autorităţile germane emiseseră mandat european de arestare pentru distrugere.

„În fapt, la data de 22 septembrie a.c., în jurul orei 00:10, în timp ce se afla pe raza unei localităţi din Germania, ar fi incendiat un autoturism, în valoare de aproximativ 50.000 de euro. Incendiul s-a extins şi la alte două vehicule parcate în apropiere, prejudiciul total ajungînd la o valoare de aproximativ 60.000 de euro“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

După faptă, anchetatorii străini au declanşat cercetările, aveau un suspect, dar acesta nu mai era în Germaniei, au fost întocmite formalităţile necesare extrădării, au emis un mandat european de arestare, iar ulterior făptaşul a fost găsit acasă. Peste hotare este deja în curs urmărirea penală, iar la finele anchetei, nemţeanul ar putea fi trimis în judecată pentru fapta pentru care a fost pus sub acuzare.

Dacă va fi găsit vinovat şi condamnat la o pedeapsă privativă de libertate, cel mai probabil el va fi returnat în ţara de provenienţă pentru executarea sancţiunii într-un penitenciar din România. Se pare că incidentul a fost declanşat în urma confruntărilor din două grupări interlope rivale.

Vă recomandăm şi:

Bărbat de 63 de ani, din Caraş-Severin, reţinut de poliţişti pentru că ar fi agresat sexual o fetiţă de 9 ani

O petrecere de majorat cu 40 de participanţi, în interiorul unui local, „spartă” de poliţiştii din Constanţa

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite