Gâlceavă între o deputată şi un primar pentru un proiect social. Modernizarea unui cartier de romi, amânată

0
Publicat:
Poțiștii intervin deseori în strada Fabricii FOTO Monitorul de Neamț
Poțiștii intervin deseori în strada Fabricii FOTO Monitorul de Neamț

Verdictul în cazul unui proiect social, aflat pe ordinea de zi a şedinţei CL Roman de pe 30 august, care prevedea renunţarea la reabilitarea locuinţelor persoanelor defavorizate din strada Fabricii, a iscat gâlceavă între o deputată şi un primar, Oana Bulai, respectiv Leonard Achiriloaei.

Hotărârea a fost votată de către 12 consilieri dintre cei 18 prezenţi, astfel că lucrările de modernizare din cartierul unde locuiesc în mare parte etnici romi şi români cu resurse materiale precare nu se va realiza în acest an. Motivul a fost acela că bugetul local nu dispune de fondurile necesare.

După întrunirea aleşilor locali, o reacţie vehementă după verdictul din proiectul social a venit din partea deputatei PSD Oana Bulai, fost secretar de stat al premierului Viorica Dăncilă. A spus că decizia de renunţare denotă „incompetenţă, ticăloşie şi foarte multă prostie“ din partea echipei primarului Achiriloaei şi a liberalilor, în general.

„În urmă cu un an, cu mare tam-tam, acelaşi primar al PNL semna contractul cu Agenţia pentru Dezvoltare Regională Nord-Est. Au modificat întregul proiect. (...) Toate modificările făcute de gaşca liberală au dus la o majorare a valorii totale a cheltuielilor cu 138%! Asta arată incompetenţa şi neprofesionalismul celor din conducerea Primăriei şi a PNL Roman“ - acesta este un fragment din cele scrise pe contul de Facebook al parlamentarului de Neamţ, Oana Bulai. Postarea avea să declanşeze o aprigă dispută politică locală, internauţii având opinii pro şi contra.

Primarul Achiriloaei a reacţionat, tot pe reţeaua de socializare. „O doamnă deputat, trimisa lui Ionel Arsene să păstorească organizaţia PSD Roman, după ce că nu a trecut niciodată în mandatul dumneaei pe la Primăria Roman, pentru a se interesa de binele comunităţii, aşa cum au făcut alţi parlamentari, a început să aibă «păreri» despre cum se face administraţia locală“, susţine edilul.

Primarul a făcut referiri şi la preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene, fost şef al PSD Neamţ, funcţie din care şi-a dat demisia după o condamnare penală. A adus aminte de incendiul de la Spitalul Judeţean, unul soldat cu zece morţi sau de prăbuşirea podului de la Luţca, de peste Siret, la doar 7 luni de la inaugurare.

Proiectul de reabilitare a locuinţelor sociale avea o valoare de 9,8 milioane euro, din care bugetul local trebuia să aloce 6,2 milioane, suma neputând fi acoperită. În cartierul din strada Fabricii locuiesc circa 460 persoane. Condiţiile de trai sunt precare, dar la acest lucru au contribuit din plin şi locatarii.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite