Interlopul Merișor Lupu din Neamț a fost prins în Italia. „Tu eşti miliţian, eu sunt bandit de meserie“

0
Publicat:

Merişor Lupu, un interlop din Roman, judeţul Neamţ, condamnat şi cercetat penal într-un dosar ce vizează infracțiuni de criminalitate organizată, care era dat în urmărire internaţională, a fost prins în Italia. 

merisorlupu adevarul

Merișor Lupu avea emise pe numele său două mandate de arestare Sursa Poliția Română

Pe numele lui Merișor Lupu erau emise două mandate europene de arestare. Unul pentru executarea unei pedepse, respectiv arestare preventivă într-un dosar de şantaj.

„Pe 10 august, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi pentru punerea în executare a două mandate, emise pe numele unui bărbat, de 49 de ani, din Roman. Pe baza investigaţiilor proprii şi schimbului de date şi informaţii realizat cu autorităţile italiene, pe 16 august, bărbatul a fost prins în Italia, urmând a fi îndeplinite procedurile de aducere în ţară“, a transmis Poliţia Neamţ.

Unul dintre dosarele penale ale lui Merişor Lupu era soluţionat pe 25 martie 2022, la Curtea de Apel Bacău. Acum doi ani înjurase un magistrat chiar în sala de judecată, în timpul unui proces de la Judecătoria Târgu Neamţ. A fost condamnat la un an şi 20 de zile de închisoare, fiind găsit vinovat de ultraj judiciar şi încălcarea solemnităţii şedinţei.

În noiembrie 2020, el era vizat de o anchetă a DIICOT Neamţ, deoarece făcea parte dintr-o grupare de criminalitate organizată, printre acuzaţii fiind şantaj şi camătă. Nu a fost identificat în timpul unor percheziţii, fiind emis un mandat de arestare în lipsă, fiind prins pe data de 7 noiembrie 2021. A stat în detenţie până pe 28 decembrie, când a fost pus în control judiciar.

Taxe pe protecţie obţinute de la proprietarii sălilor de jocuri

Merişor Lupu a încălcat condiţiile impuse de judecători, ajungând iar după gratii, la începutul lunii ianuarie, pentru ca, pe 25 martie 2022, să i se admită altă cerere de control judiciar. Apoi a reuşit să părăsească ţara. Acuzatul a postat mesaje pe reţelele de socializare, poliţiştilor spunându-le că „sunt miliţieni, iar el bandit de meserie“. Şi că va fi prins când vrea el.

După ce va fi adus în ţară, romaşcanul va fi judecat în dosarul instrumentat de DIICOT. „În cursul anului 2017, şase persoane, din Roman, s-ar fi constituit într-o grupare infracţională organizată, bazată pe relaţii familiale şi prietenii apropiate, în scopul obţinerii unor foloase injuste, prin ameninţare şi intimidare, de la reprezentanţii unor firme care administrau săli de jocuri de noroc“, comunica Poliţia Neamţ.

Cele nouă descinderi imobiliare efectuate în noiembrie 2020 s-au soldat cu indisponibilizarea a patru autoturisme, a căror valoare este de cîteva zeci de mii de euro, 6.700 de lei, 725 de euro şi 12 telefoane mobile. Anchetatorii susţin că membrii grupării ar fi ameninţat atât angajaţii care îşi desfăşurau activitatea în sălile de jocuri, cât şi clienţii, acţiunile de indimidare determinînd proprietarii spaţiilor să le achite taxe de protecţie.

De asemenea, în perioada 2019 - 2020, cinci persoane, membre ale aceleiaşi familii, din Roman, ar fi oferit diverse bunuri precum şi sume de bani, cu împrumut, mai multor persoane din oraş. În cazul nerecuperării banilor, la termenul stabilit, dobânzile creşteau zilnic, iar persoanele cu datorii erau ameninţate şi constrânse psihic şi fizic, în vederea efectuării plăţilor.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite