FOTO Mesaj al Părintelui Iustin Pârvu către fiii săi care nu au putut veni să-i ureze „La mulţi ani”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe site-ul oficial al Mănăstirii Petru Vodă au fost postate pe 10 februarie, câteva rânduri atribuite părintelui Iustin Pârvu. Mesajul a apărut chiar în ziua de naştere a duhovnicului. Stareţul lăcaşului spune că mesajul este autentic, şi a fost descoperit recent de monahii de la Petru Vodă.

Cele câteva rânduri scrise de mână conţin un mesaj de mulţumire pelerinilor credincioşi care nu au putut veni să-i ureze La mulţi ani! părintelui Iustin Pârvu.     

„Cuvioşilor părinţi şi maice, Am prăznuit frumos şi v-am simţit prezenţi şi pe frăţiile voastre în locul unde v-aţi născut duhovniceşte. A fost o sinaxă de mare forţă pentru creştinătatea noastră ortodoxă.

Avem deplină încredere că veţi duce mai departe această lucrare dumnezeiască legată de cea naţională prin care noi suntem legaţi şi prin care ne mântuim.

Aud că veţi fi şi bucuroşi într-un viitor apropiat sau mai depărtat, cu lipsurile [pe] care le aveţi. Veţi realiza de la maximum de durere la maximum de bucurie, prin încercările şi obstacolele care se opun.

Misiunea noastră este mare, dar cu ajutorul Celui de pe Golgota şi noi punem la temelia neamului o catapeteasmă aurită prin nevoinţele fiecăruia. Domnul să binecuvinteze truda şi dragostea. Protos Justin”

Mesajul semnat de Părintele Iustin, aşa cum a fost postat pe site-ul Mănăstirii (www.petru-voda.ro): 

image

Actualul stareţ al mănăstirii, Hariton Negrea s-a arătat suprins iniţial de acest mesaj, postat în aceeaşi zi (luni, 10 februarie) în care Părintele Iustin a fost evocat alături de părintele Ioanichie Bălan de la Sihăstria în cadrul unor manifestări comemorative desfăşurate la mănăstirile Petru Vodă şi Paltin.

După un râgaz de câteva ore, stareţul Hariton Negrea a explicat misterul apariţiei mesajului chiar în ziua de naştere a Părintelui Iustin Pârvu.

„Mesajul este autentic, şi a fost descoperit în mănăstire de preoţii care se ocupă cu cerecetarea vieţii părintelui Iustin. Eu nu eram atunci la Petru Vodă, dar secretarul  Aceste rânduri au fost scrise prin 2009, după ziua părintelui. Veneau mulţi credincioşi de ziua sfinţiiei sale la Petru Vodă, dar nu se expunea prea mult, ţinea o linie monahală. Stătea în chilia lui şi se ruga”, a declarat stareţul Hariton Negrea.  

Memoria Părintelui Iustin evocată la un „simpozion duhovnicesc” 

În memoria Părintelui Arhimandrit Justin Pârvu, Mănăstirea de maici Paltin, de la Petru-Vodă  a organizat luni, 10 februarie 2014, un simpozion intitulat „In memoriam – Părintele Justin Pârvu”. Dacă ar fi trăit, ctitorul mănăstirilor Petru Vodă şi Paltin ar fi împlinit ieri, vârsta de 95 de ani.

„Ziua de 10 februarie era o sărbătoare aparte atât pentru ucenicii Părintelui Justin cât şi pentru toţi cei ce-l preţuiau – ziua de prăznuire a naşterii Părintelui nostru drag. Dorim ca această prăznuire să lumineze şi mai departe, ca cinstirea memoriei sale să nu se stingă vreodată”, au justificat demersul maicile de la Paltin.

După slujbele din timpul zilei, şi un parastas pentru pomenirea Părintelui Justin, oaspeţii au fost invitaţi la o „agapa frăţească” şi s-a vizitat chilia memorială a Părintelui Justin.  După amiază, a avut loc „simpozionul duhovnicesc” dedicat memoriei Părintelui Justin Pârvu, unde au cuvântat preoţi, monahi şi ucenici ai Părintelui, dar şi medici care au vegheat la căpătâiul Părintelui până în ultima clipă a vieţii sale pământeşti.

De la ora 18.00, s-a pornit în procesiune, cu făclii aprinse şi cântări duhovniceşti până la mormântul Părintelui Justin.

Vă mai recomandăm:

FOTO Imagini inedite cu părintele Iustin Pârvu după două luni de tortură la Securitatea din Roman

Părintele Iustin, profeţie înspăimântătoare: „12 luni de linişte, după care vine urgia“

Părintele Iustin, de la Petru Vodă, mesaj emoţionant către poporul român: „Poporul e fără stăpân, asta e drama cea mare”

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite