Eutylone, drog nou pe piaţa stupefiantelor. Zece traficanți din Neamţ au fost arestați

0
Publicat:

Zece traficanți de droguri au fost arestați de magistraţii de la Tribunalul Neamţ, în urma unei anchete DIICOT. La percheziţii a fost descoperit un drog nou, eutylone, apărut pe piaţa stupefiantelor din România.

La percheziții au fost descoperiți solvenți pentru prepararea etnobotanicelor FOTO DIICOT
La percheziții au fost descoperiți solvenți pentru prepararea etnobotanicelor FOTO DIICOT

În acest caz de trafic de droguri, anchetatorii de la Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Neamţ au audiat peste patruzeci de indivizi implicaţi, iar zece traficanți au fost reţinuţi, pentru o perioadă de 24 de ore. 

Pe 22 iunie 2023, seara, ei fost prezentaţi instanţei, care a decis privarea de libertate, timp de o lună, acuzaţiile aduse fiind efectuarea de operaţiuni cu produse ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de mare risc. Sentinţa nu este definitivă şi a fost contestată, la Curtea de Apel Bacău.

„Respinge ca nefondate cererile formulate de avocaţii inculpaţilor, de luare a măsurii preventive a controlului judiciar sau (în subsidiar) a arestului la domiciliu. Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - DIICOT Neamţ la data de 22.06.2023, având ca obiect luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpaţi“, se arată în minuta Tribunalului.

În dimineaţa zilei de 21 iunie 2023, au fost puse în aplicare 15 mandate de percheziţie domiciliară şi tot atâtea mandate de aducere într-o speţă ce priveşte săvârşirea infracţiunilor trafic de droguri de risc şi mare risc, deţinere în vederea consumului şi efectuarea de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Din datele de anchetă a rezultat faptul că o grupare de criminalitate organizată pe piața stupefiantelor a fost constituită şi a acţionat începând cu luna septembrie a anului trecut, persoanele vizate comercializând consumatorilor din Piatra Neamţ şi localităţi limitrofe stupefiante şi substanţe cu efect psihoactiv.

„În urma percheziţiilor domiciliare, au fost identificate şi ridicate cantităţile de aproximativ 1 kilogram substanţă vegetală, 1 kilogram substanţă pulverulentă albă, 50 de ţigarete confecţionate artizanal ce conţin substanţe psihoactive, 20 de grindere, cinci cântare de precizie şi solvenţi utilizaţi la prepararea substanţelor cu efect psihoactiv“, se arată într-un comunicat al DIICOT.

În timpul descinderilor au mai fost descoperite mai multe pipe, 18 telefoane mobile, cartele SIM, un sistem de supraveghere audio-video, sumele de 14.340 de lei, 1.300 euro şi 80 lire. Etnobotanicele erau vândute amatorilor cu suma de 50 de lei pe gram, iar canabis şi eutylone (produs chimic psihoactiv), cu 80 de lei pe gram.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite