Escroc în numele Domnului. Bătrân din Neamţ, jefuit de un hoţ deghizat în colector de donaţii pentru biserică

0
Publicat:

Numele Domnului a fost folosit de un escroc. Victimă a fost un bătrân din Neamţ, care a fost jefuit de un hoţ deghizat în colector de donaţii pentru biserică, acesta fiind prins recent.

Bătrânii sunt țintele predilecte ale escrocilor FOTO Arhiva Adevărul
Bătrânii sunt țintele predilecte ale escrocilor FOTO Arhiva Adevărul

Originalitatea infractorilor în a inventa noi moduri de operare, pentru obţinerea de bani sau alte bunuri de valoare, este dovedită de cazuistica judiciară. Autorii s-au deghizat în falşi lucrători ai firmelor de utilităţi sau vânzători ambulanţi, intrând în locuinţe şi jefuind mai ales bătrâni. „Celebre“ au fost şi câştigurile la concursuri, care puteau fi luate în schimbul unei sume de bani.

Alte ori, făptaşii s-au dat drept cetăţeni străini, care nu aveau bani româneşti, dar solicitau schimburi în valută, cei înşelaţi primind câţiva euro sau dolari în locul a mii şi mii de lei. Şi a mai fost celebra metodă „Accidentul“, autorii acţionând chiar din penitenciare, cu sprijinul unor acoliţi. Recent, poliţişti au reuşit să descopere un escroc, care a profitat de naivitatea unui bătrân.

Autorul, Gică Argint, care domiciliază într-o localitate din Iaşi, a beneficiat de clemenţă, ieri, 15 august 2023, magistraţii de la Judecătoria Roman dispunând cercetarea sub control judiciar, deşi anchetatorii au cerut arestarea preventivă. Fapta de care este acuzat, furt calificat, a fost comisă în luna mai a acestui an, când ieşeanul a ajuns prin Neamţ.

„Pe 26 mai, poliţiştii Secţiei Rurale Săbăoani, au fost sesizaţi prin apel 112, de către o femeie de 62 de ani, cu privire la faptul că tatăl său ar fi victima unei infracţiuni de furt. În urma documentării activităţii infracţionale, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, un bărbat din judeţul Iaşi“, a declarat inspector Ramona Ciofu, de la PoliţiaNeamţ.

La data precizată, pe la prânz, ieşeanul în etate de 62 de ani şi-a încercat „norocul“ la Nisiporeşti, un bătrân căzându-i în plasă. I-a spus că strânge bani pentru construirea unui biserici, primind 1.000 de lei. A plecat, dar s-a întors imediat, pretextând că a uitat un obiect în locuinţă. Odată intrat, a sustras 1.600 de lei, cel mai probabil observând unde-şi ţinea bătrânul economiile.

Pentru a nu deveni victime ale unor infracţiuni de furt, poliţiştii recomandă evitarea achiziţionării ocazională sau la preţuri de chilipir a diferitelor produse de la persoane necunoscute. Alt sfat este de a interzice accesul în locuinţă şi de a nu furniza informaţii despre dumneavoastră şi bunurile deţinute persoanelor ce pretind că reprezintă diverse instituţii, dar nu se legitimează.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite