Elevă la un pas de moarte într-o şcoală din Piatra Neamţ. A fost lovită de geamul luat de vânt

0
Publicat:

În timpul unei ore de curs, care se desfăşura într-o şcoală din Piatra Neamţ, o elevă a fost la un pas de moarte după ce unul dintre geamurile din clasă a fost dislocat de rafalele de vânt.

Eleva a fost transportată la spital FOTO Arhiva Adevărul
Eleva a fost transportată la spital FOTO Arhiva Adevărul

Nedoritul şi neobişnuitul incident s-a petrecut în dimineaţa zilei de 24 noiembrie 2023, în una dintre sălile Şcolii 11 din municipiul nemţean. Victimă a fost o elevă de clasa a IV-a, care, alături de colegi, este nevoită să înveţe la unitatea menţionată, deoarece Şcoala 8, unde a fost înscrisă, este în renovare.

Sorin Bertea, tatăl minorei, a declarat pentru „Adevărul.ro“, că geamul tip termopan era defect şi nu avea mâner, probabil pentru ca elevii din acea clasă să nu îl poată deschide. Numai că, din cauza rafalelor de vânt, el a fost smuls sau ridicat din balamale, provocându-i în cădere leziuni craniene fiicei sale. Practic, a fost la un pas de moarte.

„Nu era un asistent medical în şcoală şi s-a cerut ajutor la numărul unic de urgenţă 112. A venit imediat o ambulanţă şi fiica a fost transportată la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ. Are o tăietură profundă pe frunte, iar medicii i-au suturat rana cu mai multe copci. Copilul trebuie ţinut sub observaţie“, a relatat Sorin Bertea.

Pietreanul spune că a trecut prin clipe extrem de neplăcute după ce a aflat de accidentul suferit de fiică, fiind convins că, atât timp cât este la şcoală, copilul ar fi trebuit să fie în siguranţă: „Pe cine să întreb cum de a fost posibil aşa ceva? Pe cei de la Şcoala 8, pe cei de la Şcoala 11, pe domul primar. Să îmi explice dânsul cum trimit copilul sănătos la şcoală şi îl găsesc la spital“.

Geamul luat de vânt a atins-o şi pe colega de bancă a fiicei, dar aceasta nu a fost rănită. Pietreanul a mai afirmat că nu vrea daune, dar trage un semnal ca astfel de incidente să nu se mai petrecă în şcoli. După întâmplarea ce putea avea consecinţe dramatice, primarul Andrei Carabelea a anunţat că vor fi verificate sistemele de închidere ale geamurilor de la toate şcolile din Piatra Neamţ.

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite