Tragedie în sala de sport. Ultimul antrenament din viaţa unei fetiţe de 13 ani din Piatra Neamţ

0
Publicat:

O tragedie în sala de sport a Clubului Sportiv Școlar din Piatra Neamţ s-a petrecut subit, viaţa unei fetiţe de 13 ani curmându-se la ultimul antrenament programat pentru astăzi, cadrele medicale nemaiputând face nimic pentru salvarea adolescentei. 

Sediul CSS Piatra Neamț FOTO Dan Sofronia
Sediul CSS Piatra Neamț FOTO Dan Sofronia

În jurul prânzului, sportiva efectua pregătirea specifică, împreună cu colegele de la o grupă de volei, iar la un moment dat s-a prăbuşit pe parchetul sălii. Primul care i-a sărit în ajutor a fost unul dintre antrenori, care a efectuat manevre de resuscitare, iar celălalt a sunat la 112, solicitând o ambulanţă.

Echipajul autosanitarei a preluat adolescenta şi a transportat-o la Centrul de Primiri Urgenţe de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, însă eforturile medicilor au fost zadarnice, eleva nerăspunzând manevrelor efectuate timp îndelungat. În jurul orei 13.30 a fost declarat decesul.

„O elevă de clasa a VII-a, legitimată la CSS Piatra Neamţ, şi-a pierdut cunoştinţa în timpul antrenamentului de pregătire sportivă şi cu toate eforturile depuse, a decedat. Antrenamentul la care participa eleva era de intensitate redusă, după cum ne informează profesorul antrenor, şi avea loc pentru participarea la Campionatul Naţional de Cadete, din 14 ianuarie 2023“.

Aceasta este declaraţia dată de Florentina Moise, inspector general şcolar al ISJ Neamţ,  care a transmis condoleanţe familiei pentru imensa pierdere suferită. Sursa citată a mai afirmat că adolecenta avea efectuată vizita medicală periodică la cabinetul de medicină sportivă şi viză medicală valabilă.

De asemenea, din cele relatate de părinţii sportivei, aceasta a fost supusă unor investigaţii medicale chiar la începutul anului 2023 şi nu s-a evidenţiat nicio problemă medicală incompatibilă cu practicarea sportului de performanţă. A fost declanşată o anchetă, urmând ca necropsia să determine cauza morţii.

Piatra Neamţ


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri