Dezmăţ cu cocaină şi ecstasy în cluburi de fiţe. Ce fapte au comis traficanţii românii prin străinătate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Petrecerile la care se consumau stupefiante avea loc doar după ora 22.00 FOTO Dan Sofronia
Petrecerile la care se consumau stupefiante avea loc doar după ora 22.00 FOTO Dan Sofronia

Zece persoane, între care şi patronii unor cluburi unde se consuma cocaină şi ecstasy, au fost trimise în judecată, parte dintre traficanţi comiţând fapte penale şi în străinătate.

Procurorii DIICOT au finalizat urmărirea penală şi au dispus

trimiterea în judecată a zece persoane, printre care şi patronii de la cluburile Jazz City Cafe, Chaplin's şi terasa Mountain Beach din Piatra Neamţ, acolo unde se organizau petreceri cu circuit închis, localurile fiind puse la dispoziţie pentru consum de stupefiante. 

Chefurile au avut loc în diferite perioade din 2019 şi 2020, până în aprilie anul acesta. 

Vor da explicaţii în faţa magistraţilor: Constantin Cuejdianu şi Cristian Dobrea, Orlando Bumberică, Ştefan Gabăr, Ciprian Motoi, Ioan Stan, Florin Rusu, Alin Chiuariu, Mihai Pavel şi Claudiu Enea. 

Acuzaţiile aduse sunt deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului propriu, trafic de droguri în formă continuată, constituire a unui grup infracţional organizat şi punere la dispoziţie a unui imobil pentru consum ilicit de droguri, în formă continuată. 

Toţi cei zece inculpaţi au fost arestaţi preventiv, în aprilie 2021, dar în acest moment doar doi mai sunt după gratii, restul obţinând clemenţă, fiind în arest la domiciliu. 

Anchetatorii au concluzionat că petrecerile aveau loc mai ales în nopţile de vineri spre sâmbătă, după ora 22.00, patronii cluburilor chemau dealerii de stupefiante, urmau tranzacţiile cu clienţii, care, în funcţie de preferinţe, se „delectau“ cu cocaină, ecstasy şi cannabis. Din cercetări a mai reieşit că cinci dintre cei trimişi în judecată aveau antecedente, comiţând fapte penale în diverse ţări străine. 

„Inculpatul B.P.O. a fost condamnat definitiv de autorităţile din Dortmund la pedeapsa de 1 an de

închisoare cu suspendare pentru furt săvârşit cu violenţă sau cu ajutorul armelor sau însoţit de ameninţarea cu violenţă sau cu uzul de arme asupra persoanelor; la pedeapsa de 2 ani şi 6 luni

închisoare pentru fraudă; la pedeapsa de 9 luni închisoare pentru avarierea sau distrugerea intenţionată a proprietăţii de un tribunal din Germania; la pedeapsa de 1 an şi 4 luni închisoare cu

suspendare pe o durată de 5 ani, pentru furt de Tribunalul din Veneţia", conform motivării cererii de arestare a Tribunalului Neamţ. 

Fărădelegi prin Germania, Cehia, Anglia şi Olanda 

Este vorba despre Orlando Paul Bumberică, cel mai tânăr din grupul infracţional, care are doar 20 de ani, dar are cu ce se „lăuda“. Înainte de a împlini vârsta răspunderii penale, 14 ani, era „celebru“ în Piatra Neamţ şi alte oraşe ale judeţului, exasperându-i pe poliţiştii care nu puteau să-i facă nimic, el având la activ aproape 200 de furturi şi tâlhării, ţintele predilecte fiind bătrânii. 

Alt acuzat, Florin Rusu, a fost condamnat la 2 luni închisoare cu suspendarea executării pe 1 an, în Cehia, pentru infracţiuni contra patrimoniului. 

Mihai Pavel are 60 zile amendă de la autorităţile din Germania pentru înşelăciune şi fusese condamnat definitiv în Marea Britanie, la 6 luni închisoare cu suspendare şi amendă, pentru furt. 

Ştefan Gabăr a fost condamnat de două instanţe din Austria pentru furt în formă gravă şi delapidare. A avut probleme şi cu autorităţile din Olanda, din cauza unui furt, la care se mai adaugă o condamnare de 18 luni închisoare pentru furt săvârşit după încălcarea proprietăţii, în Anglia. 

Ioan Stan era cercetat de procurorii din Târgu Neamţ pentru distrugere şi violare de domiciliu, pentru o faptă comisă în octombrie anul trecut.

Procurorii au detaliat şi cum erau consumate stupefiantele şi că dealerii erau ţepari. Unii nu aveau trecere la clienţi deoarece solicitau preţuri pe gram mult mai mari decât mergea piaţa, ori cantitatea reală era mult mai mică decât cea solicitată şi plătită. Până şi investigatorii sub acoperire au fost păcăliţi când au cumpărat stupefiante, pentru a proba infracţiunile. 

„Administratorul acestui local permitea accesul în incinta clubului al consumatorilor şi al unor dealeri pentru a face tranzacţii. Drogurile erau consumate în incintă, cu acceptul expres al inculpatului. Ca mod de lucru, consumatorii mergeau la bar şi solicitau să le fie puse la dispoziţie farfurii în vederea consumului. După ce primeau farfurii de porţelan de culoare albă, reveneau la mese şi puneau drogurile pe ele de unde erau prizate, fumate sau inhalate, în funcţie de tipul acestora“, se preciza în referatul de arestare. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Piramida holografică, straniul fenomen din Ceahlău. Ce surpriză au avut turiştii astăzi, în zori, pe Vârful Toaca FOTO

Poliţişti decoraţi pentru acte de bravură. Printre ei, luptători SAS care au supravieţuit unei explozii premeditate

Piatra NeamţPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite