„Scap cu viaţă? O să mor? Mi-e frică!“ Poliţist cutremurat de trăirile fetiţei electrocutate când îşi făcea poze pe tren

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adolescenta cu cele mai grave arsuri a fost transportată la o clinică din Iaşi. FOTO ISU Iaşi
Adolescenta cu cele mai grave arsuri a fost transportată la o clinică din Iaşi. FOTO ISU Iaşi

Un poliţist a relatat despre cazul fetiţei care s-a electrocutat în timp ce îşi făcea poze pe tren, relatând, cutremurat, că îl întreba dacă va trăi sau va muri.

Ioan Cănărău, agent principal şef în cadrul Poliţiei Roman, a postat pe pagina de Facebook a Sindicatului Europol Neamţ, al cărui lider este, amănunte despre neverosimulul caz petrecut în gara municipiului de la malurile Moldovei şi Siretului duminică, 8 august. 

În jurul orei 08.00, trei fete, de 13, 14, respectic 15 ani, s-au urcat pe un vagon de marfă aflat în triaj, pentru a face poze, dar pe una dintre ele avea să o coste scump. Cea mai mare a suferit arsuri grave, iniţial vorbindu-se că ar fi afectată o suprafaţă de 20% din corp, dar ulterior avea să se constate, la Spitalul Sfânta Maria Iaşi, acolo unde a fost transportată cu elicopterul, că era vorba de o suprafaţă de 46%. 

Adolescenta de 14 ani avea leziuni la o gambă, iar cea mai mică dintre ele a scăpat, miraculos, fără nici o arsură. Poliţistul Ioan Cănărău, care este şi vicelider la nivel naţional al sindicatului menţionat, a fost unul dintre cei care au intervenit la nedoritul accident din Gara Roman, din cele postate pe Facebook rezultând că încă este marcat de

cele petrecute. A fost impresionat de întrebările pe care i le-a pus adolescenta de 15 ani şi de trăile mamei acesteia. 

„«Scap cu viaţă, domnule poliţist? O să mor? Mi-e fric㻓. Stai liniştită, o să fii bine, vei trăi peste 100 de ani. I-am zis: cineva, acolo sus, te iubeşte!. Nu-mi ies din cap cuvintele spuse de adolescenta care a fost electrocutată când s-a urcat pe un vagon din Gara Roman, însoţită de două prietene, să-şi facă selfie cu telefonul mobil! Ce-o fi fost în minţile lor habar n-am! Nici nu comentez! Nu speram să găsesc pe cineva în viaţă!“, a postat poţiţistul. 

Mai spune că au avut noroc de la Dumnezeu, dar şi de la un angajat CFR, care a acţionat cum trebuie: „Dumnezeu le-a protejat pe toate trei, ajutat de un erou, angajat al triajului. O comandă electrică decuplează automat curentul de 27.000 volţi. Dacă lucrătorul din Triajul CFR nu era la post şi nu striga la colegii lui să nu cupleze manual maneta comutatorului (manevră uzuală), vorbeam acum de trei victime carbonizate. Amintirea vocii gâtuite a mamei căreia încercam să-i spun că fiica ei trăieşte, e conştientă şi va fi transportată la spital, încă îmi provoacă fiori pe şira spinării!“. 

Şi continuă astfel relatarea pe pagina menţionată: „În gând înjuram, pe gură îmi ieşeau cuvinte de încurajare! Sufletul plângea, chipul nu arăta panică. Grea luptă am dus în interior! La cer s-a ridicat copila... din fericire cu elicopterul SMURD, care a transportat-o la o unitate medicală specializată!

Sper, vreau să se facă bine, vorbele mamei s-o certe în timp ce inima-i mulţumeşte lui Dumnezeu că i-a salvat copila. Dragi tineri, faceţi SELFIE CU VIAŢA, pe vagoane «navighează» MOARTEA!“.

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Delapidare la primărie. Cum acţiona o contabilă care lua credite şi plătea ratele cu bani de la buget

Dosarul patronilor de cluburi şi al petrecerilor cu droguri. Un acuzat, învoit din arest s-o termine cu burlăcia 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite